Football Talk

Προκριματικά EURO 2024, 3ος όμιλος: Μεγάλο βήμα για την Ιταλία πριν από τον… τελικό, έβγαλαν την υποχρέωση οι Άγγλοι! (video)

Προκριματικά EURO 2024, 3ος όμιλος: Μεγάλο βήμα για την Ιταλία πριν από τον… τελικό, έβγαλαν την υποχρέωση οι Άγγλοι! (video)

Το αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί στο EURO 2024 έκανε η Ιταλία, η οποία επικράτησε με 5-2 της Βόρειας Μακεδονίας και ανέβηκε στην 2η θέση του ομίλου, σε ισοβαθμία με την Ουκρανία. Άνετη η Αγγλία, υποδέχθηκε τη Μάλτα, «καθάρισε» με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της.

Έμοιαζε με τελικός η αναμέτρηση απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία και η Ιταλία αποδείχθηκε συνεπής στην πρόκληση που είχε μπροστά της, με τη «Σκουάντρα Ατζούρα» να επικρατεί με 5-2, όσο εύκολα αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα και να ανεβαίνει στην 2η θέση του 3ου ομίλου.

Ο Νταρμιάν άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό και παρά την αστοχία του Ζορζίνιο στο πέναλτι του 40ου λεπτού, ο Κιέζα φρόντισε να διευρύνει το σκορ στο 3-0, πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σφυγμό και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2, στο 74΄, χάρη σε δύο γκολ του Ατανάσοφ, όμως αυτά ήταν αρκετά για να αφυπνίσουν τους γηπεδούχους.

Ο Ρασπαντόρι «κλείδωσε» τη νίκη, ο Ελ Σαράουι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2 στο 93’ και η Ιταλία μένει στη 2η θέση. Έχει πλέον μπροστά της τον πραγματικό τελικό με την Ουκρανία, από τον οποίο πηγαίνει στο EURO ακόμη και με ισοπαλία!

 

Όσον αφορά την αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Μάλτα; Τα «τρία Λιοντάρια» δεν φόρτσαραν σε κανένα σημείο του ματς, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και σημείωσαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους σε επίσημες και μη αναμετρήσεις, με το αυτογκόλ του Πέπε να τους «λύνει» τα χέρια.

Ο Φιλ Φόντεν προέβη σε υπέροχη ατομική ενέργεια και άθελά του, ο παίκτης της Μάλτας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 στο 8ο λεπτό.

Ακολούθησε συντήρηση δυνάμεων από πλευράς γηπεδούχων, που «κλείδωσαν» το παιχνίδι στο 75ο λεπτό, έπειτα από γκολ του Χάρι Κέιν και ασίστ του Μπουκάγιο Σάκα.

Λίγο έλειψε 120 δευτερόλεπτα μετά να έχουμε και το 3-0, αλλά το τέρμα του Ντέκλαν Ράις ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Με το τελικό 2-0, οι Άγγλοι έχουν εξασφαλίσει και την πρωτιά του ομίλου, έχοντας συγκεντρώσει πλέον 19 βαθμούς από τους διαθέσιμους 21, έπειτα από επτά αναμετρήσεις.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1.Αγγλία 7 19 (21-3)

2.Ιταλία 7 13 (16-9)

3.Ουκρανία 7 13 (11-8)

4.Βόρεια Μακεδονία 7 7 (9-19)

5.Μάλτα 8 0 (2-20)

Η τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου (20/11):

Ουκρανία – Ιταλία (21:45)

Βόρεια Μακεδονία – Αγγλία (21:45)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0