Football Talk

Ισοπαλία σαν νίκη για τους Τσέχους στη Βαρσοβία. Όλα για όλα στα μπαράζ του Μαρτίου για τους Πολωνούς!

Ισοπαλία σαν νίκη για τους Τσέχους στη Βαρσοβία. Όλα για όλα στα μπαράζ του Μαρτίου για τους Πολωνούς!

Η Πολωνία «καιγόταν», η Τσεχία βολευόταν και με τον βαθμό της ισοπαλίας που τελικά ήρθε και σφράγισε ένα ακόμη εισιτήριο για το EURO της Γερμανίας. Από μπαράζ του Μαρτίου θα κριθεί η συμμετοχή της Πολωνίας στο EURO 2024.

Τα «ρέστα» της για την πρόκριση έπαιζε η Πολωνία, στο τελευταίο παιχνίδι για την προκριματική φάση του EURO 2024, με αντίπαλο την Τσεχία. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, τις δύο ομάδες χώριζε ένας μόλις βαθμός, με την Τσεχία να «προπορεύεται» με 12 έναντι 11 της Πολωνίας και να κρατά σφιχτά το «χρυσό» εισιτήριο για τα γερμανικά γήπεδα.

Με τους Νταμιάν Σιμάνσκι της ΑΕΚ αλλά και Γιακούμπ Μπράμπετς του Άρη να ξεκινούν βασικοί για τους δύο μονομάχους, η Πολωνία χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του 5ου ομίλου. Οι Πολωνοί, όπως αναμενόταν, προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης. Ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, εξέλιξη που κυρίως εξυπηρετούσε τους Τσέχους, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι φθοράς. Η Τσεχία έβγαινε για την ώρα κερδισμένη, προστατεύοντας το κεκτημένο της δεύτερης θέσης. Ο Γιακούμπ Πιοτρόφσκι στο 38ο λεπτό έβαλε φωτιά στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ και τον προπονητή της Τσεχίας, Σίλχαβι, να έχει αλλάξει ήδη δύο παίκτες και τους Χλόζεκ και Τσβαντσάρα να έχουν πάρει τις θέσεις των Κούχτα και Τσίτιλ αντίστοιχα.

Οι Τσέχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα άμεσα (49’) χάρη σε τέρμα του μέσου της Γουέστ Χαμ, Τόμας Σούτσεκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην «καρδιά» της πολωνικής άμυνας. Οι Τσέχοι σταδιακά, όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά απέκτησαν υπεροχή φτάνοντας σε αλλεπάλληλες τελικές προσπάθειες. Οι Πολωνοί με κύριο εκφραστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προσπάθησαν να δημιουργήσουν απειλές για την εστία του Στάνεκ, δίχως όμως κάτι αξιοσημείωτο. Απεναντίας, οι Τσέχοι δεν έπαψαν να είναι απειλητικοί με τον Ντουντέρα να εξαπολύει «κεραυνό» στο 84’, ο οποίος πέρασε μόλις ελάχιστα μέτρα άουτ από την εστία του Σέζνι. Οι Τσέχοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν και τις πιο κλασικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τους Κραλ και Τσβαντσάρα να αστοχούν. Το 1-1 παρέμεινε με τους Τσέχους να πανηγυρίζουν την παρουσία τους στο EURO και τους Πολωνούς να στοχεύουν πλέον στα παιχνίδια των μπαράζ για να διεκδικήσουν μέσω αυτής της διαδικασίας το ένα από τα λίγα (πλέον)  εναπομείναντα εισιτήρια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέζνι, Κίβιορ, Μπόχνιεβιτζ (58’ Πέντα 85’ Σεμπάστιαν Σιμάνσκι), Μπεντνάρεκ, Ζαλέφσκι, Νταμιάν Σιμάνσκι (73’ Γκροζίτσκι), Πιοτρόφσκι, Σλιζ, Φρανκόφσκι, Σφιντέρσκι (46’ Μπούκσα), Λεβαντόφσκι.

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Στάνεκ, Ζίμα, Μπράμπετς, Χόλες, Τσούφαλ, Σάντιλεκ (90’ Κραλ), Σούτσεκ, Ντουντέρα, Προβόντ (75’ Λινγκ), Τσίτιλ (46’ Τσβαντσάρα), Κούχτα (46’ Χλόζεκ).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0