Football Talk

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0: Άφησε πίσω... προβλήματα, «κέρδισε» τον Κωνσταντέλια και βλέπει Γαλλία

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 2-0: Άφησε πίσω... προβλήματα, «κέρδισε» τον Κωνσταντέλια και βλέπει Γαλλία

Λίγες μέρες πριν αναμετρηθεί με την Γαλλία, η Ελλάδα υποδέχτηκε την Νέα Ζηλανδία σε ένα φιλικό ματς (2-0), το οποίο έδωσε στους Έλληνες διεθνείς το... μπουστάρισμα που χρειάζονταν. Η «γαλανόλευκη» άφησε πίσω της τα προβλήματα με τον Πογέτ και τον βοηθό του και κοίταξε να βγάλει το καλύτερό της εαυτό.

Την Παρασκευή (17/11) η «γαλανόλευκη» φιλοξένησε την Νέα Ζηλανδία για ένα φιλικό, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και... άτυπη προθέρμανση εν όψει του αγώνα κόντρα στην Γαλλία (21/11) για τα προκριματικά του Euro 2024.

Η Ελλάδα μπορεί να φάνηκε χαλαρή, λόγω της φύσης του ματς, όμως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη. Η κλήση του Κωνσταντέλια δε, αποδείχθηκε ύψιστης σημασίας, αφού ο νεαρός φορ του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ από το 10ο, κιόλας, λεπτό, με σέντρα σουτ που μπέρδεψε τον τερματοφύλακα, ενώ προηγήθηκε το επικίνδυνο δοκάρι του Μπακασέτα στο 5’.

Το βάρος του πρώτου ημιχρόνου σήκωσαν στις... πλάτες τους κυρίως ο Κωνσταντέλιας με τον Τσιμίκα, κυκλοφορώντας αδιάκοπα την μπάλα από τα αριστερά σε όλο το μήκος του γηπέδου.

Ο Γιακουμάκης μεγάλωσε το προβάδισμα της ομάδας κερδίζοντας «ριμπάουντ» μέσα στην περιοχή στο 29’, παίρνοντας... εκδίκηση για το γκολ που δεν μετρήθηκε τέσσερα λεπτά νωρίτερα, έχοντας υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε δυναμικά, έγιναν οι προαπαιτούμενες αλλαγές από τον Πογέτ, όμως όλα με προσήλωση στο αρχικό πλάνο. Οι Έλληνες διεθνείς δεν σταμάτησαν να πρεσάρουν ψηλά και να απειλούν την αντίπαλη εστία, παρόλο που άλλο γκολ δεν βρέθηκε και το παιχνίδι έληξε 2-0.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (70’ Γαλανόπουλος), Κουρμπέλης (70’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (90' Τζαβέλλας), Μασούρας (57’ Πέλκας), Γιακουμάκης (57’ Παυλίδης), Κωνσταντέλιας (57’ Φούντας)

Νέα Ζηλανδία (Ντάρεν Μπέιζλι): Μ. Γουντ, Πέιν, Μπελ (71’ Τσάμπνες), Γκάρμπετ (71’ Λιούις), Στάμενιτς, Κ. Γουντ (46’ Γουέιν), Σινγκ (62’ Τζαστ), Κέκεϊς, Σμιθ, Μπάιντον (83’ Σέρμαν), ΜακΚόγουατ (83’ Μάτα)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0