Football Talk

Ο Γκάμπρι Βέιγκα σκέφτεται τον «επαναπατρισμό» και δικαιώνει τον Τόνι Κροος

Ο Γκάμπρι Βέιγκα σκέφτεται τον «επαναπατρισμό» και δικαιώνει τον Τόνι Κροος

Κάτι λιγότερο από έξι μήνες μετά την μεταγραφή του στην Αλ Αχλί, ο Γκάμπρι Βέιγκα, φέρεται να εξετάζει την επιστροφή του στην Ευρώπη, δικαιώνοντας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τη «δήλωση – φαρμάκι» του Τόνι Κροος.

Το περασμένο καλοκαίρι, η μετακίνηση του ταλαντούχου νεαρού Ισπανού μέσου, Γκάμπρι Βέιγκα, από την Θέλτα στην Αλ Αχλί συζητήθηκε πολύ. Ο 21χρονος μέσος φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Άρσεναλ και Λίβερπουλ, οι οποίες αναζητούσαν λύσεις για την μεσαία γραμμή. Μάλιστα, η Νάπολι ήταν η ομάδα που έφτασε μία «ανάσα» από την επίτευξη συμφωνίας μαζί του, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε το ενδιαφέρον των Σαουδαράβων και ο Βέιγκα έγινε, έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, «χαλίφης».

Τότε ήταν ακριβώς που ο βετεράνος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κροος προέβη σε μία δήλωση «σκέτο φαρμάκι» για τον νεαρό Ισπανό και την απόφασή του να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Κροος χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την κίνηση του Βέιγα να μεταγραφεί σε σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.

Σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της απόφασής του ο Ισπανός, έσπευσε να δηλώσει πως δεν κατέφυγε στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας για τα χρήματα, αλλά πως το έκανε γιατί πραγματικά πίστευε πως μετακομίζει σε ένα ρόστερ αστέρων, όπου μπορεί να εξελιχθεί υπό τις οδηγίες ενός νεαρού προπονητή, μέσα, μάλιστα, σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα (Saudi Pro League). «Είμαι 100% περήφανος για την επιλογή μου» ανέφερε καταληκτικά.

Ωστόσο, σαν να πρόκειται για κάποια «κατάρα», τα πράγματα στο νέο του εργασιακό περιβάλλον, δεν εξελίχθηκαν ή μάλλον δεν εξελίσσονται τόσο «ρόδινα» για τον Γκάμπρι Βέιγκα. Έχοντας έναν φτωχό απολογισμό, μόλις ενός γκολ και μιας ασίστ σε εννέα παιχνίδια με τη φανέλα της νέας του ομάδας, ανακινούνται ήδη σενάρια επαναπατρισμού του, με την πρώην ομάδα του, τη Θέλτα, να έχει (σύμφωνα με πηγές ισπανικού μέσου) εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για να τον υπογράψει ως δανεικό (με οψιόν).  


Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, προς το παρόν δεν φαίνεται να τίθεται κανένα θέμα αποχώρησής του από τον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας. «Ο Γκάμπρι είναι 100% αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Είναι χαρούμενος που αγωνίζεται σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο και προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του στην μάχη που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος» αναφέρει η δήλωση. 

Οριστικές εξελίξεις αναμένονται προσεχώς ενώ φαίνεται πως η «κατάρα» του Τόνι Κροος «έπιασε ήδη τόπο».

Δημήτρης Τσάκνης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0