Football Talk

Μαγκωμένη η Σουηδία μπροστά στην... έκπληξη του Αζερμπαϊτζάν – Άγγιξε κορυφή η Αυστρία

Μαγκωμένη η Σουηδία μπροστά στην... έκπληξη του Αζερμπαϊτζάν – Άγγιξε κορυφή η Αυστρία

Άφησαν για λίγο τις διασυλλογικές τους υποχρεώσεις οι διεθνείς εν όψει της 9ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Στον 6ο όμιλο συναντήθηκαν την Πέμπτη (16/11) το Αζερμπαϊτζάν με την Σουηδία (3-0) και η Εσθονία με την Αυστρία (2-0), με το Βέλγιο να κοιτάει πλέον από τη δεύτερη θέση.

Θα περίμενε κανείς πως η Σουηδία δεν θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, όμως η οικοδέσποινα προκάλεσε πανικό, κάνοντας την ανατροπή από νωρίς. Στο 3ο, κιόλας, λεπτό της αναμέτρησης ο Μαχμούντοβ εξαπέλυσε έναν πύραυλο στο κέντρο της εστίας αιφνιδιάζοντάς τους άπαντες.

Ο Νταντάσοβ ήρθε να… πικράνει τους αντιπάλους στο 6’, αφού πρώτα ελέγχθηκε αν υπήρχε οφσάιντ, και αφού μέτρησε, ξέσπασε με τους συμπαίκτες του σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 89’ ο Μαχμούντοβ σκόραρε εκ νέου και έδωσε την... χαριστική βολή και από τεράστια απόσταση!

Το σοκ που υπέστησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν τόσο μεγάλο που δεν κατάφεραν ούτε κατά διάνοια να αντρέψουν το τελικό 3-0, ακόμη και όταν η ομάδα του Ντε Μπιάσι έμεινε με 10 παίκτες από το 57’.

Το Αζερμπαϊτζάν ισοφάρισε, όμως παρέμεινε στην τέταρτη θέση. Πάραυτα, καμία ομάδα δεν τρέφει ελπίδες πρόκρισης, μιας και... εισιτήρια έχουν ήδη εξασφαλίσει με διαφορά Βέλγιο και Αυστρία.

Μιας και αναφέραμε την Αυστρία, η ομάδα φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (16/11) από την Εσθονία, όμως αντί να «ευχαριστήσει» την οικοδέσποινα για την υποδοχή... χαρίζοντάς της έστω μια νίκη, την πλήγωσε διπλά.

Άργησε η ομάδα του Ράνγκνικ, όμως βρήκε το γκολ στο 26’ με τον Λάιμερ να κεντράρει και να καρφώνει χαμηλά την μπάλα. Έγιναν, πάραυτα, υποδείξεις για χέρι, ο διαιτητής πήρε τον χρόνο του μέχρι να αποφασίσει, αλλά τελικά το τέρμα μέτρησε.

Στο 40’ ο Λίνχαρτ έγινε ο αποδέκτης του κόρνερ και έστειλε ψύχραιμα την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το ματς έληξε 2-0, η Εσθονία με μηδέν νίκες συνεχίζει να... πνίγεται στον πάτο και η Αυστρία, ξεπερνώντας το Βέλγιο, τους χαιρετά όλους από ψηλά.

Αναλυτικά, η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Αυστρία 8 19 (17-7)

2.Βέλγιο 7 17 (17-4)

3.Σουηδία 7 7 (12-12)

4.Αζερμπαϊτζάν 7 7 (7-12)

5.Εσθονία 7 1 (2-20)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0