Football Talk

Από την… κόλαση στον παράδεισο, σε 365 ημέρες: Λαμία πλάι σε Λεβερκούζεν και Τζιρόνα! (video)

Από την… κόλαση στον παράδεισο, σε 365 ημέρες: Λαμία πλάι σε Λεβερκούζεν και Τζιρόνα! (video)

Η Λαμία βρίσκεται παρέα με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η φετινή σεζόν πηγαίνει ανέλπιστα καλά, για μερικές ομάδες που «διαλύουν» τα περσυνά τους νούμερα, μόλις ένα χρόνο μετά.  

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βλέπει ομάδες να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα τους, ενώ πριν 12 μήνες τις είχαν ξεγραμμένες από τον… χάρτη. Σχεδόν όλες οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μαζί και η Ελλάδα, αντικρίζουν την φετινή χρονιά τουλάχιστον ένα κλαμπ να… ξεπετάγεται, μόλις ένα χρόνο μετά από την περίοδο που βρισκόταν στις «λάσπες».

Βόλος – Λαμία 2-2: Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League  (vids)

Τζιρόνα (La Liga)

Σαφώς δεν θα μπορούσε να λείπει η μεγαλύτερη έκπληξη της Ευρώπης για την σεζόν 2023/24. Η Τζιρόνα σε 13 αγωνιστικές έχει μαζέψει 21 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με την περσινή της χρονιά. Τώρα «στρογγυλοκάθεται» μόνη πρώτη στην βαθμολογία, ενώ πέρσι βρισκόταν στην 14η θέση.


Μπάγερ Λεβερκούζεν (
Bundesliga)

Το «θαύμα» του Τσάμπι Αλόνσο τρελαίνει την Γερμανία και η Μπάγερ Λεβερκούζεν κάνει… όνειρα για πρωτάθλημα. Μόλις πριν ένα χρόνο οι «ασπιρίνες» στην 11η αγωνιστική βρισκόντουσαν μία θέση μακριά από τα μπαράζ υποβιβασμού, ενώ φέτος πραγματοποιούν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην Bundesliga με 10 νίκες και μία ισοπαλία.

 
Άστον Βίλα (
Premier League)

«Άλμα» εννέα θέσεων πραγματοποιεί η Άστον Βίλα σε αυτές τις πρώτες 12 αγωνιστικές της Premier League. Ένα άκρως εντυπωσιακό νούμερο, καθώς μιλάμε για το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στον κόσμο. Μάλιστα η ομάδα του Ουνάι Έμερι, εντυπωσιάζει όχι απλώς επειδή πλέον βρίσκεται στην 5η θέση, αλλά διότι το έχει καταφέρει ενώ ταυτοχρόνως αγωνίζεται και στο Europa Conference League, με τους «βίλατζερς» να καταφέρνουν να ισορροπούν τέλεια και τις δύο διοργανώσεις.  


Ίντερ (
Serie A)

Ο Σιμόνε Ινζάγκι τέτοια περίοδο πριν 12 μήνες βρισκόταν με τους «νερατζούρι» εκτός 4αδας με το πρωτάθλημα να είναι σίγουρα χαμένο από την 12η κιόλας αγωνιστική. Φέτος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και η Ίντερ βρίσκεται μόνη της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και για πολλούς θεωρείτε το απόλυτο φαβορί, για το φετινό «Scudetto».



Λίβερπουλ (
Premier League)

Η φετινή Λίβερπουλ δείχνει ανανεωμένη και το σημαντικότερο αναγεννημένη. Ο Κλοπ είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην περσυνή σεζόν, καθώς έβλεπε την ομάδα του στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με μόλις 16 βαθμούς σε συνολικά 12 παιχνίδια. Επιστρέφοντας όμως στο σήμερα οι «κόκκινοι» έγιναν και πάλι διεκδικητές του τίτλου, με 27 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ βρίσκονται τοποθετημένοι στην 2η θέση.


Λαμία
(Super League)

Οι Φθιωτείς είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Super League. Μια ομάδα που άπαντες θεωρούσαν πως θα παλέψει για την «σωτήρια», δείχνει πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα... πράγματα. Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου σε 11 αγωνιστικές από 10η που ήταν πέρσι, είναι πλέον 6η και κοιτάει ακόμη πιο ψηλά. Από την… μάχη της παραμονής, έως την μάχη για την είσοδο στα play off, η διαφορά είναι μόνο 365 μέρες.

Η Λαμία άνοιξε τον χορό των γκολ - Fosonline


Άγγελος Κρεμαστός


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0