Football Talk

Ο Σιμεόνε συγκρίνει Χάαλαντ και Μοράτα: Τρελάθηκε ή κάπου έχει δίκιο; (video)

Ο Σιμεόνε συγκρίνει Χάαλαντ και Μοράτα: Τρελάθηκε ή κάπου έχει δίκιο; (video)
Είναι... τρελός ο Ντιέγκο Σιμεόνε που έβαλε στο ίδιο «ζύγι» τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Αλβάρο Μοράτα ή μήπως υπάρχουν και κατηγορίες που τον δικαιώνουν;

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε κατάφερε να γίνει... viral, με μόνο λίγες λέξεις. «Μοράτα και Χάαλαντ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Όσον αφορά τα γκολ και τους αριθμούς, σίγουρα μπορεί να συγκριθεί μαζί του».

Σε μία πρώτη ανάγνωση, η συγκεκριμένη δήλωση μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Απέχουν, όμως, τόσο πολύ οι αριθμοί τους; Και αν ναι, σε ποιες κατηγορίες;


Τα νούμερα του Χάαλαντ στο σκοράρισμα, ίσως δε μπορούν να συγκριθούν με κανενός επιθετικού στην Ευρώπη. Ο Νορβηγός έχει πετύχει φέτος 20 γκολ σε 21 συμμετοχές, διατηρώντας την εξωπραγματική τιμή των 1,2 γκολ ανά 90 λεπτά. Την ίδια ώρα, σουτάρει σχεδόν 6 φορές σε κάθε αγώνα και «φροντίζει» το 35% των τελικών προσπαθειών του να καταλήγουν στα δίχτυα.

 Από την άλλη πλευρά, ο Μοράτα έχει 17 γκολ σε 19 παιχνίδια, με τις αντίστοιχες τιμές του να κυμαίνονται σε χαμηλότερα, αλλά όχι τόσο μακρινά, πλαίσια. Με σχεδόν 4 τελικές προσπάθειες ανά αγώνα, ο Ισπανός διατηρεί την τιμή των γκολ του ανά 90λεπτο στα 0,8 και παράλληλα, το ποσοστό ευστοχίας του κοντά στο 30%.

Στο δημιουργικό τομέα, ο Χάαλαντ έχει εξελιχθεί υπό τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα. Αυτό μαρτυρούν οι 3 ασίστ του, αλλά κυρίως, οι μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί για τους συμπαίκτες του (1,3 ανά παιχνίδι). Έχει δείξει, άλλωστε, ότι δεν έχει πρόβλημα με τις άμυνες που είναι προσαρμοσμένες πάνω του, και το ίδιο λένε και οι αριθμοί του. Κερδίζει τις μισές μονομαχίες που δίνει στο χορτάρι, και το 47% των εναέριων.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς, οι μεγάλες διαφορές τους να είναι στο σκοράρισμα, εν τέλει, είναι στη δημιουργία!

Εκτός από τις 2 ασίστ που έχει έως τώρα, ο Μοράτα δε δημιουργεί ευκαιρίες, σε ανάλογο βαθμό με τον Χάαλαντ. Φτιάχνει λιγότερη από 1 ευκαιρία ανά 90λεπτο (0,4), ενώ υστερεί ελαφρώς στο ποσοστό κερδισμένων μονομαχιών στο έδαφος (42%). Το μόνο σημείο που υπερτερεί στατιστικά από τον Νορβηγό είναι οι εναέριες διεκδικήσεις, όπου κερδίζει το 56% αυτών.

Σίγουρα πολλοί θα απορήσουν με τα λόγια του Σιμεόνε. Πιθανώς να ήταν και μια κίνηση εμψύχωσης του ποδοσφαιριστή του, που ομολογουμένως διανύει μια εξαιρετική σεζόν.

Πάντως, οι αριθμοί των δύο διαφέρουν αρκετά και σχεδόν σε όλους τους τομείς, με τη «μηχανή» της Σίτι να υπερτερεί. Όσο και αν οι αριθμοί δεν παίζουν «μπάλα» στο χορτάρι, δείχνουν πολλές φορές την ποιότητα και τη διαφορά των ενεργειών, μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον λένε την αλήθεια...

Θοδωρής Γκίνης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0