Football Talk

«Η UEFA θα εξετάσει ρατσιστική επίθεση στο ΠΑΟΚ - Αμπερντίν!»

«Η UEFA θα εξετάσει ρατσιστική επίθεση στο ΠΑΟΚ - Αμπερντίν!»

Το Sky Sports τονίζει πως η UEFA ξεκινάει έρευνα, για ρατσιστική επίθεση στον Γκουεγέ, στο ματς του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν στην Τούμπα. «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας» τονίζουν οι Θεσσαλονικείς.

Μία καταγγελία της Αμπερντίν, φαίνεται πως φέρνει το ματς του ΠΑΟΚ με τους Σκωτσέζους, στο «μικροσκόπιο» της UEFA, σύμφωνα με το Sky Sports.

Οι φιλοξενούμενοι στην Τούμπα, φέρεται να κατήγγειλαν ρατσιστική επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων προς τον Παπέ Χαμπίμπ Γκουεγέ, στο δεύτερο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League. Όπως τονίζει το εν λόγω ρεπορτάζ, ενημέρωσαν τον venue director της UEFA, πριν το αναφέρουν επίσημα, μετά το τέλος του ματς.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός υπεύθυνου της διοργάνωσης. Αντίθετα, η προκλητική συμπεριφορά των αναπληρωματικών παικτών της Αμπερντίν στην ισοφάρισή τους, ήταν εμφανής και προς τιμήν τους, οι οπαδοί δεν αντέδρασαν καθόλου».

Σε περαιτέρω δήλωσή του στο Sky Sports, ο ΠΑΟΚ προσέθεσε: «Και στα δύο παιχνίδια, στο Αμπερντίν και στη Θεσσαλονίκη, οι φίλαθλοι έγιναν απόλυτα αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες.

Δύο θεαματικά παιχνίδια χωρίς καν το παραμικρό περιστατικό προσβολής ή επιθετικές συμπεριφορές. Οι δύο ομάδες είχαν άψογη συνεργασία.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες, είναι από τη φύση του ενάντια στον ρατσισμό και στην Τούμπα αντιμετωπίσαμε κάθε είδους προβλήματα στο παρελθόν, εκτός από οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

Οι αρμόδιοι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα, οπότε για εμάς το πιο σημαντικό παραμένει η ωραία ανταλλαγή ποδοσφαιρικής κουλτούρας και στα δύο παιχνίδια μεταξύ των ομάδων μας».

Σύμφωνα με το Sky Sports, ένας εκπρόσωπος της UEFA, τόνισε τα εξής: «Ένας Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής διορίστηκε για τη διεξαγωγή έρευνας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο».

Τέλος, μετά τον αγώνα η Αμπερντίν είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Ο Παπέ (ενν. Γκουεγιέ) έχει την αμέριστη υποστήριξη των συμπαικτών του και όλοι στην Αμπερντίν θα επικοινωνήσουν πλήρως με την UEFA κατά τη διάρκεια των ερευνών τους για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Ως σύλλογος έχουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης ή ρατσιστικής κακοποίησης. Δεν υπάρχει θέση για τέτοια συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία συνολικά».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0