Football Talk

Ανησυχητικοί αριθμοί για τη Super League: «Πόλος έλξης» για τους ξένους, μεγαλώνουν και έρχονται στην Ελλάδα!

Ανησυχητικοί αριθμοί για τη Super League: «Πόλος έλξης» για τους ξένους, μεγαλώνουν και έρχονται στην Ελλάδα!

Το ελληνικό πρωτάθλημα ξεχωρίζει σε δύο κατηγορίες, αναφορικά με τα δημογραφικά του στοιχεία, σύμφωνα με μία έρευνα του CIES Football Observatory. Και καμία από τις δύο δεν είναι για καλό...

Μπορεί να μην κατέχει την πρωτιά, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται αρκετά ψηλά σε δύο «ανησυχητικές» κατηγορίες, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του CIES Football Observatory. Πρόκειται για τα δημογραφικά στοιχεία από τα 48 κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, με τη χώρα μας να… ξεχωρίζει όσον αφορά τους ξένους, αλλά και τον μέσο όρο ηλικίας!

Σχετικά με το πρώτο, η Super League είναι τοποθετημένη στη δεύτερη θέση, καθώς το ποσοστό της σε αριθμό ξένων φτάνει στο 64,3%! Στην κορυφή βρίσκεται η Κύπρος, που μετρά 70,8%.


Παράλληλα, δύο από τις ομάδες μας βρίσκονται στην πρώτη 5άδα με τα ρόστερ που έχουν τους περισσότερους ξένους παίκτες. Ο Άρης είναι στην τρίτη θέση, με το 85,2% των ποδοσφαιριστών του να μην προέρχεται από τη χώρα μας, ενώ πέμπτος είναι ο Παναθηναϊκός, με ποσοστό 81,5%.

Η έτερη κατηγορία που η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά ψηλά, είναι εκείνη που αφορά τον μέσο όρο ηλικίας των παικτών. Συγκεκριμένα, είναι τέταρτη με τον Μ.Ο. ηλικίας να είναι στα 27,82 έτη. Στην πρώτη θέση τοποθετείται η Κίνα με 28,41, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία (27,91) και η Σαουδική Αραβία (27,90).  


Μάλιστα, στην 10άδα των ομάδων που ξεχωρίζουν στον συγκεκριμένο τομέα, είναι τρεις ελληνικοί σύλλογοι.

Η Λαμία αποτελεί τη δεύτερη ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, με 29.99 έτη, ενώ ο ΟΦΗ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 29.83. Ο Παναθηναϊκός τοποθετείται ως ένατος, με Μ.Ο. 29,47 έτη.

γηραιοτεροι.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0