Football Talk

Αλμέιδα: «Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ, ο Πινέδα είναι σπουδαίος παίκτης!»

Αλμέιδα: «Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ, ο Πινέδα είναι σπουδαίος παίκτης!»

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα σε μεξικάνικο δίκτυο, αναφορικά με την ΑΕΚ και την Ελλάδα, κάνοντας και ειδική μνεία στον Ορμπελίν Πινέδα.

Στο μεξικάνικο δίκτυο TUDN μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα και αναφέρθηκε στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, την πορεία του με την ΑΕΚ και στον Ορμπελίν Πινέδα.

Διαβάστε όσα δήλωσε:

Για την πορεία του στην ΑΕΚ: «Ήταν μια καλή επιλογή. Ήρθα εδώ και καταφέραμε να κατακτήσουμε το νταμπλ για τρίτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι κάτι πολύ δυνατό. Βρίσκομαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος».

Για το πώς βίωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Έπαιξα ποδόσφαιρο, αποσύρθηκα, υπέφερα, είχα κατάθλιψη, επέστρεψα κι έγινα προπονητής. Πέρασα από όλα τα στάδια που περνά ένας ποδοσφαιριστής. Μπορώ να σας μεταφέρω όλα όσα έζησα με πολλούς συμπαίκτες μου, που πέρασαν ακριβώς τα ίδια».

Για το μυστικό μιας επιτυχημένης ομάδας: «Για να λειτουργήσει μια ομάδα, ο άνθρωπος που κουρεύει το χορτάρι πρέπει να είναι χαρούμενος και νιώθει τον σεβασμό, όπως ο σεκιουριτάς, οι γραμματείες, ο οδηγός. Πάντα προσπαθώ να ενωθώ με τα μέρη που βρίσκομαι».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Αλμέιδα στον Ορμπελίν Πινέδα: «Μιλάμε για ταπεινότητα, χαρά, ενότητα, ομάδα. Τι έχει ο Πινέδα; Όλα τα παραπάνω. Ο Πινέδα μπαίνει να παίξει το ίδιο παιχνίδι στο καλύτερο στάδιο του κόσμου και τον είδα να παίζει στο Μεξικό με τον ίδιο τρόπο. Η δυνατότητα να προσαρμόζεται είναι ενδεικτικό της ταπεινότητάς του. Δεν ξεχνά από που προέρχεται και είναι σπουδαίος παίκτης. Με λίγη διεθνή προβολή από τον Τύπο, κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι Μεξικανός».

Για τη θητεία του στην Τσίβας: «Το πιο όμορφο ήταν αγάπη που πήρα στην Τσίβας, οι τίτλοι αλλά σας λέω: Με πόσο πόνο κατάφερα να κερδίσω. Ήταν μεγάλος ο πόνος. Τους πείραξε που μιλούσα με τους παίκτες που άξιζαν τον σεβασμό. Ξέρω ότι τους πείραξε αλλά έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Όσο όμως και να τους ενοχλεί δεν μπορούν να μου πάρουν τους τίτλους. Δεν μπορούν να σβήσουν την ιστορία, η ιστορία έχει γραφτεί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0