Football Talk

Περίεργο δεν ήταν το 4-4, αλλά ότι δεν την... έπαθε η Άρσεναλ! (video)

Περίεργο δεν ήταν το 4-4, αλλά ότι δεν την... έπαθε η Άρσεναλ! (video)
Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, «χάρισαν» ένα από τα πιο τρελά ματς της φετινής Premier League. Το πραγματικά περίεργο, όμως, είναι πως στο τελευταίο σφύριγμα, με το σκορ στο 4-4, δεν υπήρχε κάπου η... Άρσεναλ και δύο «πεταμένοι» βαθμοί!
Ματς που θα μνημονεύεται. Στο Στάμφορντ Μπριτζ, η Μάντσεστερ Σίτι «άνοιξε» το σκορ, η Τσέλσι έφερε το ματς... τούμπα, ισοφαρίστηκε, βρέθηκε να χάνει με 3-2, με 4-3 και στο 90+5', ισοφάρισε σε 4-4, με ένα παιδί, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών των «πολιτών», τον Κόουλ Πάλμερ.

Επί της ουσίας, το ματς δεν έκρινε τίποτα. Εξασφάλισε, όμως, πως θα μείνει στην ιστορία, πλάι σε άλλες ιστορικές αναμετρήσεις, που έληξαν με το ίδιο σκορ. Το μόνο που έλειπε για να... συμπληρωθεί το παζλ, ήταν η παρουσία της Άρσεναλ!

Στην εικόνα του 4-4 στον φωτεινό πίνακα, ήρθαν αβίαστα στο μυαλό τρία ματς, με τους «κανονιέρηδες» όχι μόνο να έχουν συμμετοχή, αλλά να έχουν χάσει και βαθμούς στο φινάλε!

Από το «σόου» του Αρσάβιν στο Άνφιλντ, έως την γκολάρα του Τιοτέ.



Άρσεναλ - Τότεναμ 4-4, 29 Οκτωβρίου 2008

Ο Μπέντλεϊ είχε κάνει το 1-0, μόλις στο 13', αλλά τα γκολ των Σιλβέστρ (36'), Γκαλάς (46') και Αντεμπαγιόρ (64'), έμοιαζαν αρκετά, για να «καθαρίσουν» το ματς.

Ο Μπεντ μείωσε (66'), δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι (68') έδωσε εκ νέου «αέρα» δύο τερμάτων, αλλά στο 89' και στο 90+4', τα γκολ των Τζένας και Λένον, ολοκλήρωσαν το «σοκ» για την Άρσεναλ.



Λίβερπουλ - Άρσεναλ 4-4, 21 Απριλίου 2009

Εδώ τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, αλλά είχαν παρόμοια κατάληξη: ένα χαμένο «τρίποντο» για την Άρσεναλ.

Ο Αρσάβιν έκανε «πάρτι» στο Άνφιλντ, σκοράροντας τέσσερις φορές. «Άνοιξε» το σκορ (36') κι έδωσε ξανά το προβάδισμα (67' 70'), μετά τα γκολ των Τόρες (49') και Μπεναγιούν (56').

Παρά την ισοφάριση του Φερνάντο Τόρες στο 72ο λεπτό, βρήκε ξανά τον τρόπο να βάλει σε θέση οδηγού την Άρσεναλ στο 90'. Όχι, όμως, και να της χαρίσει τη νίκη, αφού τρία λεπτά αργότερα (90+3'), ο Μπεναγιούν διαμόρφωσε το 4-4 ως τελικό σκορ.



Νιούκαστλ - Άρσεναλ 4-4, 5 Φεβρουαρίου 2011

Με διαφορά, το πιο επώδυνο ματς της λίστας. Η Άρσεναλ βρήκε γκολ στο 1' με τον Γουόλκοτ, στο 3' με τον Τζουρού, στο 10' με τον Φαν Πέρσι και στο 26', με τον ίδιο παίκτη. Με λίγα λόγια, πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού, προηγούταν με 4-0! Κι όμως, δεν κέρδισε!

Ο Μπάρτον έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο 68', ξαναχτύπησε στο 83', ενώ είχε σκοράρει και ο Μπεστ (75') και ο Τιοτέ, με ένα από τα πιο εμβληματικά γκολ στην ιστορία της Premier League, ολοκλήρωσε μία επική επιστροφή.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0