Football Talk

Από τη «ματσάρα» στο Λονδίνο, στο… θαύμα της Γουλβς: Τα 5+1 σημεία από τη 12η αγωνιστική της Premier League! (video)

Από τη «ματσάρα» στο Λονδίνο, στο… θαύμα της Γουλβς: Τα 5+1 σημεία από τη 12η αγωνιστική της Premier League! (video)

Από το «μυθικό» ματς μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι, στην ανατροπή της Γουλβς κόντρα στην Τότεναμ. Όλα όσα ξεχώρισαν στη 12η αγωνιστική της Premier League!

Πώς να μην τραβήξει τα βλέμματα για ακόμα μία φορά; Η Premier League δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει και η 12η αγωνιστική της φετινής σεζόν, δεν αποτέλεσε εξαίρεση!

Όπως είναι λογικό, το ματς που «έκλεψε» της εντυπώσεις δεν είναι άλλο από τη συγκλονιστική ισοπαλία της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς οι δύο αντίπαλοι σταμάτησαν στο 4-4 (12/11)!

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια ακόμα «σημεία» από το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και είναι άξια αναφοράς!

Η Τσέλσι που αρχίζει να… εντυπωσιάζει!

Για δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο καταφέρνει να σημειώσει τέσσερα γκολ! Εκ νέου μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο από το Big-6.

Πρώτα η Τότεναμ εκτός έδρας και τώρα η Μάντσεστερ Σίτι! Οι «μπλε» βρέθηκαν πίσω στο σκορ τρεις φορές (!), όμως πάλεψαν έως το φινάλε, για να πάρουν τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας. Αν μη τι άλλο, γίνεται πια φανερό πως η Τσέλσι αρχίζει σιγά-σιγά να ξαναβρίσκει τον καλό της εαυτό, αλλά και να προσφέρει πλούσιο θέαμα.

Η Γουλβς των «θαυμάτων» αναζητά τη σταθερότητα

Τι κι αν ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ; Η Γουλβς το έκανε απέναντι στην Τότεναμ (11/11,2-1), όπως και με τη Σίτι, νικώντας ακόμα ένα… μεγαθήριο! Αυτή τη φορά μάλιστα με ανατροπή, βρίσκοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γκάρι Ο’ Νιλ γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα, ώστε να καταφέρει να ανέβει ακόμα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Το «πολυεργαλείο» Ζιντσένκο

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Μικέλ Αρτέτα, από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε αμυντικά ο Ζιντσένκο κόντρα στην Μπέρνλι (11/11, 3-1). «Πραγματικά μου άρεσε η αμυντική του αφοσίωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός.

Ο Ουκρανός μπακ μπορεί να έχει «εκτεθεί» σε αρκετές περιπτώσεις στην άμυνα, αλλά αυτή τη φορά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος. Το γεγονός μάλιστα ότι το συνδύασε και με την επίτευξη του τρίτου τέρματος της ομάδας, βελτιώνει αδιαμφισβήτητα ακόμα περισσότερο την παρουσία του στο παιχνίδι του Σαββάτου!

Ο Σολάνκε «πλήγωσε» τον Έντι Χάου

Ο Ντομινίκ Σολάνκε διανύει μία εξαιρετική σεζόν με την Μπόρνμουθ. Έχει σημειώσει ήδη έξι τέρματα, επίδοση που ισοφαρίζει το συνολικό του σκοράρισμα σε ολόκληρη την περασμένη σεζόν στην Premier League!

Αυτή τη φορά, ήταν εκείνος που έκρινε την αναμέτρηση κόντρα στη Νιούκαστλ, αφού με δύο δικά του τέρματα, «υπέγραψε» το 2-0, χαρίζοντας στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς. Παράλληλα, ήταν εκείνος που «πλήγωσε» τον Έντι Χάου, στην επιστροφή του στο γήπεδο όπου κάποτε μεγαλουργούσε ως προπονητής των «κερασιών».

Φούλαμ έχουμε πρόβλημα στο… σκοράρισμα

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα γνώρισε ακόμα μία ήττα, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της Άστον Βίλα με 3-1 (12/11). Ήταν η έκτη της στη φετινή Premier League, ωστόσο αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Πορτογάλο τεχνικό, είναι η δυσκολία στο σκοράρισμα.

Έπειτα από 12 παιχνίδια, η Φούλαμ έχει βρει δίχτυα μόλις σε 10 περιπτώσεις, έχοντας μόλις ένα γκολ περισσότερο από την ουραγό Μπέρνλι, που είναι η χειρότερη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Επομένως, αν δεν θέλει να… μπλέξει με τα σενάρια του υποβιβασμού, πρέπει να βελτιώσει αισθητά την εικόνα της.

Bonus: Το εκπληκτικό πρεσάρισμα του Ντάργουιν Νούνιες

Το εγκώμιο του Ουρουγουανού επιθετικού «έπλεξε» ο Γιούργκεν Κλοπ, αλλά για ένα… ιδιαίτερο νέο χαρακτηριστικό που εμφάνισε στη νίκη απέναντι στην Μπρέντφορντ (12/11, 3-1).

Με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να παίξουν κατά κύριο λόγο με μακρινές μπαλιές, ο Γερμανός τεχνικός θεώρησε καίριο που πρεσάρισμα που έκανε ο Νούνιες από το κέντρο και μπροστά, «χαλώντας» ουσιαστικά κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του. Και φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τεχνικό της Λίβερπουλ.

Πηγή: The Guardian

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0