Football Talk

Το βασικό ζητούμενο που έχει μπροστά της η ΑΕΚ και φάνηκε με τη Λαμία

Το βασικό ζητούμενο που έχει μπροστά της η ΑΕΚ και φάνηκε με τη Λαμία
Η εικόνα της ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής (12/11), η νίκη, τα τρία γκολ και η εικόνα παικτών που έλειπαν καιρό.
 
Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης
 
Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κόντρα στη Λαμία. Και το έκανε. Κέρδισε. Και κέρδισε χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα και χωρίς να παίξει κάτι το… συγκλονιστικό. Πέτυχε τρία γκολ, δεν δέχθηκε κανένα και πάει στη διακοπή ήρεμη, με μοναδικό… άγχος όλοι (13 τον αριθμό!) οι διεθνείς της να επιστρέψουν υγιείς. 
 
Όπως κάθε αγώνας έτσι και αυτός κόντρα στη Λαμία έβγαλε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Βασικά, έβγαλε κάποια μηνύματα που καλό θα είναι να λάβουμε υπόψιν μας για την πορεία και ειδικά μέχρι τα Χριστούγεννα. 
 
Την Κυριακή (12/11) είδαμε μόλις για δεύτερη φορά σε φετινό παιχνίδι την ΑΕΚ να παίζει μπροστά με ΑραούχοΓκαρσία. Η πρώτη φορά που έπαιξαν μαζί φέτος βασικοί ήταν στο Μπράιτον. Και στους δυο αυτούς αγώνες η ΑΕΚ κέρδισε, έβαλε τρία γκολ και μάλιστα σκόραρε νωρίς. Εννοείται, η εξέλιξη των συγκεκριμένων δυο παιχνιδιών δεν είχε να κάνει αποκλειστικά με την κοινή παρουσία των ΑραούχοΓκαρσία μπροστά. Όμως, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της ομάδας να είναι αμφότεροι υγιείς. Ο Γκαρσία, όπως σωστά σημείωσε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, ουσιαστικά λείπει τρεις μήνες από την ομάδα! Ο Αραούχο είχε κι αυτός προβλήματα. Ο Γκατσίνοβιτς επίσης, έχει λείψει από αρκετούς αγώνες. Δεν προσθέτω και τους υπόλοιπους. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα και μέχρι τώρα, αναγκάστηκε να δώσει αγώνες δύσκολους και κομβικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, χωρίς βασικά εργαλεία στη δύναμή της, θαρρώ πως τα έχει τα πάει αρκετά καλά. Είναι κοντά στην κορυφή και στην Ευρώπη η πρόκριση παίζεται ακόμα… Με απλά λόγια, οι ανέτοιμοι ακόμα Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, όταν βρουν ρυθμό και ξανά τα καλά τους πατήματα στο γήπεδο, θα οδηγήσουν την ΑΕΚ, μαζί με τους υπόλοιπους, σε πιο εύκολα μονοπάτια… 

Στα του αγώνα η ΑΕΚ κατάφερε και βρήκε γκολ με τη Λαμία στο πρώτο δεκάλεπτο. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο - κι αν δεν κάνω λάθος-, το γκολ του Λιβάι στο 11’ ήταν το πιο γρήγορο της ομάδας σε φετινό της παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα! Όλα παίζουν ρόλο… Από εκεί και πέρα, κόντρα στη Λαμία η ΑΕΚ δεν έβγαλε τόσες τελικές όσες μας συνηθίζει. Βασικά, με την Κηφισιά, σε σύνολο και διάρκεια παιχνιδιού, θαρρώ πως η ομάδα είχε καλύτερη απόδοση, απ’ ότι στο ματς με τη Λαμία! Στην Καισαριανή δεν κέρδισε, στη Φιλαδέλφεια πήρε τους τρεις βαθμούς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο… Συνολικά 10 τελικές έκανε η ΑΕΚ με τη Λαμία
 
Έχουμε δει την ΑΕΚ να κάνει 10 τελικές σε ένα ημίχρονο. Κι όμως βρήκε τρία γκολ! Και εδώ «παντρεύονται» τα παραπάνω: όταν βρουν ξανά ρυθμό οι επιδραστικοί παίκτες που έλλειπαν καιρό και το ροτέισον του Αλμέιδα θα είναι όπως το έχει δουλέψει και περισσότερες τελικές θα βλέπουμε και περισσότερα γκολ θα έρχονται, άρα και οι νίκες πιο εύκολα θα μπαίνουν στο σακούλι.
 
Ο Αλμέιδα είναι σίγουρος γι’ αυτό… Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο άνθρωπος! Άρα δεν χρειάζεται ούτε άγχος, ούτε καταστροφολογία σε πιθανές γκέλες, ούτε… αποθεώσεις σε νίκες. Είναι δεδομένο πως μία ΑΕΚ χωρίς πολλές απουσίες και ρυθμό θα έχει και ουσία στα παιχνίδια της - ανεξάρτητα από το ποιον αντίπαλο έχει απέναντί της. Αυτό είναι το ζητούμενο τώρα: Όσοι επέστρεψαν από τραυματισμούς να βρουν ρυθμό και φυσικά να μην υπάρξουν στο μέλλον κι άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Υγεία! Το παν! Αν μη τι άλλο είτε με απουσίες, είτε χωρίς, η ΑΕΚ έχει φανεί ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σκεφτείτε μία υγιέστατη ΑΕΚ, με τους περισσότερους παίκτες της σε φόρμα… Ωραία εικόνα! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0