Football Talk

Με Μαντσίνι MVP, πήρε το τρίποντο και διεύρυνε το νικηφόρο σερί ο Παναθηναϊκός! (video)

Με Μαντσίνι MVP, πήρε το τρίποντο και διεύρυνε το νικηφόρο σερί ο Παναθηναϊκός! (video)

Έκτο διαδοχικό τρίποντο μάζεψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά, με τον Μαντσίνι να είναι ο κορυφαίος παίκτης του αγωνιστικού χώρου και με δικό του γκολ οι «πράσινοι» επικράτησαν στην αναμέτρησης.

Τον Παναθηναϊκό υποδέχθηκε η Κηφισιά στην Καισαριανή για την 11η στροφή της Stoiximan Super League, με τους «πράσινους» να προέρχονται από το νικηφόρο αποτέλεσμα στη Λαμία, ενώ η ομάδα των Βορείων προαστίων από την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο.

Τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι το είχαν οι φιλοξενούμενοι, με το ποσοστό της μπάλας να το έχουν στα πόδια του με συντριπτική υπεροχή 75% έναντι 25% των γηπεδούχων. Μεγάλες ευκαιρίες υπήρξαν για τον Παναθηναϊκό, αλλά και η Κηφισιά από μεριάς της είχε τη στιγμή της. Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες (0-0) στα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούμενοι με την επανέναρξη του δεύτερου μισού βρήκαν ένα γκολ με τον Μαντσίνι, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του αγωνιστικού χώρου, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με πολλά τρεξίματα και ενέργειες. Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός σημείωσε το 6ο διαδοχικό νικηφόρο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με Ατρόμητο, Ολυμπιακό (άνευ αγώνα), Πανσερραϊκό και Λαμία να προηγούνται της Κηφισιάς.

1ο ημίχρονο

Σε ήπιο ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει την πρώτη του τελική με τον Κώτσιρα να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ, που κατέληξε αρκετά άουτ, μετά από απομάκρυνση του Αναγνωστόπουλου σε κόρνερ των φιλοξενούμενων.

Με μια ανάπτυξη από τα δεξιά ανέβηκε το «τριφύλλι», με τον Μαντσίνι να φεύγει στην αντεπίθεση, ο οποίος μοίρασε στην καρδιά της περιοχής για τον Αϊτόρ που περίμενε καρτερικά, για να σουτάρει με μια επαφή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 10’, όμως ο βοηθός σήκωσε την σημαιάκι του και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Νέα ευκαιρία για τους «πράσινους», με τον Τσέριν να επιχειρεί ένα σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 20ο λεπτό, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει με τα χέρια σε κόρνερ, από το οποίο δεν κέρδισε τίποτα η φιλοξενούμενη ομάδα.

Με όμορφο συνδυασμό των παικτών του είχε καλή στιγμή ο Παναθηναϊκός, με τον Αϊτόρ να επιχειρεί μια σέντρα-σουτ στο 31’, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους πραγματοποιήθηκε στο 34ο λεπτό, με τον Τετέι να κάνει μια κούρσα από τα αριστερά καταδιωκόμενος από πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν και ο Πρίτσας επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά τον Λοντίγκιν να αποκρούσει εντυπωσιακά.Το ριμπάουντ… μάζεψε ο Μασούρας και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ακόμα μια μεγάλη φάση έλαβε χώρα στο 42ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να κόβει την μπάλα από τα δεξιά, για τον Τσέριν να έρχεται ως τρέιλερ και να πιάνει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει εκπληκτικά.

2ο ημίχρονο

Πρώτη αξιοσημείωτη τελική ήρθε για τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, με τον Τσέριν να εκτελεί απευθείας φάουλ, με την μπάλα να περνάει πολύ εκτός εστίας στο 52ο λεπτό.

Μια σέντρα του Τζούριτσιτς για την περιοχή, έφερε μια άσχημη απομάκρυνση του Αντερέγκρεν και τον Μαντσίνι να έχει ενεργοποιημένες τις… κεραίες του και να αντιδράει άμεσα. Με ένα μονοκόμματο σουτ και τη βοήθεια του δοκαριού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 στο 58ο λεπτό.

Με ακόμα ένα σουτ, έξω από την περιοχή, οι «πράσινοι» απείλησαν εκ νέου με τον Σένκεφελντ να επιχειρεί ένα σουτ στο 73ο λεπτό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ένα σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ που πέρασε άουτ στο 86ο λεπτό, μετά από πάσα του Βέρμπιτς, ο οποίος είχε στραβοπατήσει και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πάσα του Παλάσιος από τα δεξιά.

Τελευταία φάση στο παιχνίδι, ήρθε για τον Παναθηναϊκό, με τον Ιωαννίδη να παραλαμβάνει μια πάσα από τα αριστερά και να γυρνάει το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο, για να πλασάρει πολύ όμορφα, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ στο 94’.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν (14’ Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (69’ Σάντος), Αντερέγκρεν (69’ Μπιφουμά), Παρράς (80’ Οζέγκοβιτς), Τετέι (80’ Νίνης).
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (64’ Ζέκα), Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Τζούριτσιτς (70’ Μπερνάρντ), Μαντσίνι (79’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0