Football Talk

Γκουαρδιόλα: «Αν φοβάσαι να πουλήσεις σε ανταγωνιστικά κλαμπ, σημαίνει ότι είσαι μικρός σύλλογος»

Γκουαρδιόλα: «Αν φοβάσαι να πουλήσεις σε ανταγωνιστικά κλαμπ, σημαίνει ότι είσαι μικρός σύλλογος»

Με την πρώτη ευκαιρία, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποδεικνύει γιατί ανήκει στην ελίτ. Τα τρόπαια και τα αποτελέσματα κάνουν έναν προπονητή νικητή. Ωστόσο, σε επίπεδο ελίτ, τη διαφορά κάνει η προσωπικότητα και η φιλοσοφία και ο Ισπανός διαθέτει «περίσσεια» και στα δύο.

Στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για το σημερινό παιχνίδι με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων. Απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που δέχτηκε και παρέδωσε απαντήσεις που ισοδυναμούν με «τροφή για σκέψη» Μίλησε για τα έξι σερί clean sheets που «τρέχει» η ομάδα του στις αναμετρήσεις με την Τσέλσι για το πως είναι να υφίσταται πίεση για το αποτέλεσμα αλλά και το για το εάν έχει πρόβλημα με τις πρόσφατες αναχωρήσεις παικτών από την ομάδα του για ανταγωνιστικά κλαμπ.

Πεπ: «Και ο Ραχίμ και ο Κόουλ από τότε που έφυγαν πάντα παίζουν. Πήραν μία καλή απόφαση για την καριέρα τους».

Με αφορμή τη συζήτηση για τους Στέρλινγκ και Κόουλ Πάλμερ τους οποίος θα συναντήσει ως αντιπάλους, ο Γκουαρντιόλα εξήγησε πως «έφυγαν από εδώ (βλ. Σίτι) γιατί πήγαν σε μία ομάδα που πάντα παίζουν. Και ο Ραχίμ και ο Κόουλ από το τότε που έφυγαν πάντα παίζουν. Πήραν μία καλή απόφαση για την καριέρα τους». Για τον νεαρό Άγγλο εξτρέμ έκανε ειδική μνεία, προσθέτοντας, «στον Κόουλ εξηγήθηκε πως υπήρχε ένα πλάνο (για εκείνον), αλλά μας είπε ότι εδώ δεν πρόκειται να παίζει. Του είπα πως ο Ριάντ (βλ. Μαχρέζ) θα αποχωρήσει και πως θα έχει ευκαιρίες εδώ. Επέμεινε και μας είπε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει. Εμείς συμφωνήσαμε να φύγει. Πήρε ό,τι ζήτησε και είναι καλό για εκείνον. Είναι ένας νέος παίκτης και ένα τεράστιο ταλέντο, αλλιώς δεν θα είχε έρθει εδώ».

Γκουαρδιόλα: «Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν θα έπρεπε να φοβούνται την πώληση ποδοσφαιριστών τους σε ανταγωνιστικές ομάδες»

Στη συνέχεια, σε διατύπωση νέας ερώτησης συνδεδεμένης με τους (πρώην πλέον) παίκτες της Σίτι που πλέον βρίσκονται στις τάξεις της Τσέλσι, ο Ισπανός τεχνικός δέχτηκε ερώτημα αναφορικά με το γεγονός πως σε κάποιους συλλόγους δεν αρέσει να πωλούν σε ανταγωνιστές και πως αυτή η συνθήκη δεν δείχνει να ενοχλεί ιδιαίτερα τη Σίτι (βλ. πωλήσεις Ζιντσένκο και Χεσούς πέραν των δύο προαναφερθέντων). Ο Γκουρντιόλα έγνεψε καταφατικά. «Ποτέ. Κατά τη δική μου γνώμη, γιατί το κλαμπ είναι εκείνο που αποφασίζει) εάν μια μεταγραφή είναι ταιριαστή και ωφέλιμη για τις δύο πλευρές, τον παίκτη και τους συλλόγους, δεν θα είχα ποτέ αντίρρηση. Γιατί; Γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως είσαι ένα μικρός σύλλογος. Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν θα έπρεπε να φοβούνται κάτι τέτοιο. Οι αποφάσεις λαμβάνονται για το συμφέρον και των τριών πλευρών. Του παίκτη και των συλλόγων (και των μάνατζερ καμιά φορά). Πραγματικά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Θέλει κάποιος να πάει στην Τσέλσι, στη Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ ή οπουδήποτε αλλού ποιο είναι το πρόβλημα; Είναι χαρούμενοι που βρίσκονται εκεί και ο σύλλογος είναι χαρούμενος που έγινε η μεταγραφή».

Πεπ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Jackie, μπορεί να δείχνει κάτι άλλο αλλά είναι ένας υπέροχος τύπος»

Τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον «Jackie» (Γκρίλις), τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες των αποδυτηρίων. «Όλοι τον αγαπούν. Σε ότι αφορά τις δράσεις του με την κοινότητα και τις φιλανθρωπίες, υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα για το πως φροντίζει και ενδιαφέρεται για τα παιδιά. Ο κόσμος τον αγαπά και τον σταματούν για να του ζητήσουν αυτόγραφα. Είναι όμορφο να ξεφεύγει κανείς από την φούσκα στην οποία ζει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, με τα χρήματα, την πολυτέλεια, την προβολή και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό. Λατρεύω να δουλεύω με αυτόν, από πολλές απόψεις. Είναι ένα άτομο που έχει ενσυναίσθηση παρά το γεγονός πως δείχνει κάτι άλλο. Στην πραγματικότητα, είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι πολύ λογικός και πολύ κοντά στην οικογένειά του. Στο παρελθόν είχε προβλήματα με την οικογένειά του. Είναι υπέροχος τύπος και τον αγαπάμε πάρα πολύ» κατέληξε ο Ισπανός.



Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0