Football Talk

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Οι Ηπειρώτες πλήρωσαν τις «Χ»αμένες τους ευκαιρίες (videos)

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Οι Ηπειρώτες πλήρωσαν τις «Χ»αμένες τους ευκαιρίες (videos)
Σε ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1 το απόγευμα του Σαββάτου (11/11) στο Γεντί Κουλέ, για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τους Γιαννιώτες να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες μέχρι να ισοφαρίσουν με τον Εραμούσπε στο 86' το γκολ του Μαρινάκη από το 1΄.
ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 για το ματς που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, το απόγευμα του Σαββάτου (11/11) στο Γεντί Κουλέ. Τα γκολ πέτυχαν ο Μαρινάκης για τους Κρητικούς μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ για τους Ηπειρώτες ισοφάρισε ο Εραμούσπε στο 86' μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν από τα... αποδυτήρια, με το Νίκο Μαρινάκη να σκοράρει μετά από μόλις στα 35 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά την πρώτη επίθεση της ομάδας του. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Ριέρα από τα δεξιά, η μπάλα έμεινε στην περιοχή και ο αμυντικός του ΟΦΗ με ένα ξερό σουτ νίκησε τον Κλέιμαν για το 1-0. Μάλιστα, η ομάδα του Νταμπράουσκας συνέχισε να απειλεί, με τον Ντίκο στο 15' να κλέβει τη μπάλα, να αποφεύγει τον Κλέιμαν και να πλασάρει, αλλά να βλέπει τον Εραμούσπε να σώνει το 2-0 για την ομάδα του με ωραίο τάκλιν πάνω στη γραμμή. 

Οι Γιαννιώτες αντέδρασαν μετά το 15΄ και πήραν την κατοχή και τον έλεγχο του ματς και στο 18', μετά από κόρνερ, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά και είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Μπάουμαν. Το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τζίμα στο 34' να μη δίνει τη μπάλα δίπλα στον αμαρκάριστο στην περιοχή Παμλίδη και να κάνει κακό σουτ εκτός περιοχής. Στο 40', ο Σόρια είδε τον Μπάουμαν να του λέει «όχι» σε δυνατό πλάγιο σουτ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντίκο βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Κλέιμαν, με τον Τσαούση να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα την τελευταία στιγμή. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Μοσκέρα και τον Ροσέρο να περνούν στις θέσεις των Ριέρα και Τζίνο για ΟΦΗ και ΠΑΣ αντίστοιχα. Οι Ηπειρώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν με μοναδική διπλή ευκαιρία στο 51', με τον Μπάλαν αρχικά να νικιέται από τον Μπάουμαν από κοντά, και τον Τζίμα να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ στη συνέχεια της φάσης, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να είναι εξουδετερωμένος. Ο ΠΑΣ συνέχισε να απειλεί, αρχικά στο 57', με τον Παμλίδη να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ μετά από σέντρα ακριβείας του Σόρια, ενώ στο 67' και πάλι με κεφαλιά ο Έλληνας εξτρέμ θα στείλει από πολύ κοντά τη μπάλα πάνω στον Μπάουμαν που θα απομακρύνει εντυπωσιακά.



Στο 78' ο Τζίμας θα χάσει μία από τις ευκαιρίες της χρονιάς, αφού μετά από ακόμα ένα ωραίο γύρισμα του Σόρια, θα κάνει κακό πλασέ εξ επαφής και θα στείλει την μπάλα αδύναμα πάνω στον Μπάουμαν. Ο νεαρός Έλληνας εξτρέμ θα απειλήσει εκ νέου στο 80' με ένα σουτ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο έξω, ενώ με την εκτέλεση του ελεύθερου ο ΟΦΗ θα απειλήσει για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μοσκέρα να τσιμπάει τη μπάλα πάνω από τον Κλέιμαν, αλλά και το οριζόντιο δοκάρι, με τη μπάλα να περνάει άουτ.
Στο 83' ο ΟΦΗ θα απειλήσει ξανά, αρχικά με την σκαστή κεφαλιά του Θοράρινσον να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ. Στο 86' οι Γιαννιώτες θα πετύχουν το γκολ που δικαιούταν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον εξαιρετικό Σόρια να βγάζει γλυκιά σέντρα, και τον Εραμούσπε να παίρνει δύσκολη κεφαλιά και να νικά τον Μπάουμαν.
Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός μέχρι το τέλος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση μέχρι και το τέλος του ματς, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Γιαννιώτες θα ανέβουν στους 7 βαθμούς και θα παραμείνουν στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο ΟΦΗ, ο οποίος αγνοεί τη νίκη από το 2-0 επί της ΑΕΚ στις 2/10, θα παραμείνει στην 7η θέση με 14 βαθμούς.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): 
Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Λαμπρόπουλος (90' Γιαννούλης), Μαρινάκης (71' Λάρσον), Θοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγιέχος, Ριέρα (46' Μοσκέρα), Λουίζ Φελίπε, Ντίκο (61' Νέιρα)
ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):
 Κλέιμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σόρια, Τσαούσης, Ριένστρα, Καραχάλιος, Τζίνο (46' Ροσέρο), Παμλίδης, Τζίμας, Μπαλάν  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0