Football Talk

Bundesliga: «Πετούσε φωτιές» ο Κέιν, χάνει από νωρίς την επαφή με την κορυφή η Ντόρτμουντ

Bundesliga: «Πετούσε φωτιές» ο Κέιν, χάνει από νωρίς την επαφή με την κορυφή η Ντόρτμουντ

Το σαββατιάτικο μενού της 11ης στροφής στην Bundesliga έκρυβε εκπλήξεις, παγίδες και επεφύλασσε ρεκόρ. «Επαγγελματική νίκη» για την Μπάγερν (4 – 2 την Χαϊντενχάιμ). Δεν «σηκώνει κεφάλι» η Ντόρτμουντ, ηττήθηκε από την Στουτγκάρδη και χάνει από νωρίς την επαφή με την κορυφή.

Μπάγερν: Έστησε πάρτι ο Χάρι Κέιν


Μετά την δύσκολη επικράτηση επί της Γαλατασαράι την περασμένη Τετάρτη, η Μπάγερν υποδέχθηκε τη νεοφώτιστη Χαϊντενχάιμ η οποία αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι». Αν και οι Βαυαροί προηγήθηκαν με 2 – 0 στο ημίχρονο χάρη σε γκολ (ποιου άλλου;) του Χάρι Κέιν (και τα δύο προέκυψαν από δημιουργία του Λιρόι Σανέ), εντούτοις είδαν τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν και να ισοφαρίζουν μέσα σε 3 λεπτά. Ο Τιμ Κλάιντινστ στο 67’ και ο Γιαν Νίκλας Μπέστε στο 70’ έβαλαν προσωρινά πίεση στην ομάδα του Τούχελ.

Η Μπάγερν αντέδρασε ταχύτατα και με γκολ τουΡάφαελ Γκερέιρο πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 72’. Την επαγγελματική νίκη των Βαυαρών υπέγραψε ο Ερίκ Τσουπό-Μοτίνγκ στο 85’ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4 – 2 υπέρ της ομάδας του.

Με τη νίκη αυτή, η Μπάγερν Μονάχου, αναρριχήθηκε έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (εκρεμμεί το αυριανό παιχνίδι της Λεβερκούζεν με την Ουνιόν).

Σπουδαία επίδοση για τον Χάρι Κέιν, καθώς με τα δύο σημερινά του τέρματα, έφτασε τα 17 σε μόλις 11 αγωνιστικές και απειλεί άμεσα ιστορικά ρεκόρ!


Δεν «σηκώνει κεφάλι» η Ντόρτμουντ

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από την βαριά ήττα από την μισητή Μπάγερν, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ταξίδεψε στη Στουτγάρδη με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να μην απωλέσει περισσότερο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, εξίσου πληγωμένοι με τους Βεστφαλούς ήταν και Σουηβοί οι οποίοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Όπως και μεσοβδόμαδα, έτσι και σήμερα η Ντόρτμουντ «πήρε κεφάλι» στο σκορ με τέρμα του Νίκλας Φίλκριγκ στο 36’. Η απάντηση - ισοφάριση από τους Σουηβούς υπήρξε άμεση και ήρθε από τον Ουντάβ, μόλις έξι λεπτά αργότερα. Η Στουτγκάρδη πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσε συνεχώς διαδρόμους προς την εστία του Κόμπελ. Η ανωτερότητά της μεταφράστηκε σε ουσία στο 83’ από τον Γκιρασί, ο οποίος ευστόχησε στο δεύτερο κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του. Το 2 – 1 παρέμεινε έως το τέλος, με την Στουτγκάρδη να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη η οποία την εδραιώνει στην τρίτη θέση (3 πόντους ψηλότερα από την Ντόρτμουντ).

Μοιράστηκαν βαθμούς, αλλά χ-αλάστηκαν

Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια των 16:30, Ντάρμσταντ και Μάιντς αλληλοεξουδετερώθηκαν και μοιράστηκαν βαθμούς (0 – 0), εξέλιξη που δεν μπορεί να αφήνει καμία από τις δύο ικανοποιημένες, ούσες οριακά επάνω από τις δύο θέσεις που οδηγούν σε απευθείας υποβιβασμό.

Παρόμοιο σκηνικό και στο Άουγκσμπουργκ, όπου η ομάδα της πόλης αναδείχθηκε ισόπαλη (1 – 1) με την ΧοφενχάιμΟ Βέγκχοστ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 23’ , ενώ για τους γηπεδούχους, η απάντηση ήρθε από τον Ντεμίροβιτς στο 53’.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των υπόλοιπων απογευματινών αγώνων τoυ Σαββάτου (11/11) για τη Bundesliga:

Μπάγερν Μονάχου
- Χαϊντενχάιμ 4-2 (14', 44' Κέιν, 72' Γκερέιρο, 85' Τσουπό-Μοτίνγκ - 67' Κλάιντινστ, 70' Μπέστε)

Στουτγκάρδη - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1 (42' Ουντάβ, 83' Γκιρασί - 36' Φίλκριγκ)

Άουγκσμπουργκ - Χοφενχάιμ 1-1 (53' Ντεμίροβιτς - 23' Βεγκχοστ)

Ντάρμσταντ - Μάιντς 0-0

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0