Football Talk

«Λύγισε» από τη Γουέστ Χαμ και ψάχνει... θαύμα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φράιμπουργκ (video)

«Λύγισε» από τη Γουέστ Χαμ και ψάχνει... θαύμα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φράιμπουργκ (video)

Το γκολ του Πακετά ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στη Γουέστ Χαμ (09/11, 1-0), με τον Ολυμπιακό πλέον να αναζητά ένα «θαύμα» στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, για να καταφέρει να συνεχίσει στο Europa League. Ο Καμαρά έφτασε μία… ανάσα από την ισοφάριση στο φινάλε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!

Στάθηκε εξαιρετικά για 75 λεπτά στο Λονδίνο, αλλά ο Πακετά τον «πλήγωσε» για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 (09/11) από τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνο, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa League, με αποτέλεσμα η τρίτη θέση να αποτελεί πια τον ρεαλιστικό στόχο των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν με 4 βαθμούς στον πρώτο όμιλο, τη στιγμή που τα «σφυριά» και η Φράιμπουργκ ισοβαθμούν από πάνω στους 9. Στην τελευταία θέση η Μπάτσκα Τόπολα με 1 πόντο. Όπως γίνεται αντιληπτό, δυσκολεύει πολύ πλέον η υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Καμαρά λίγο έλειψε να ισοφαρίσει πέντε λεπτά πριν το φινάλε, αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο δοκάρι και έτσι το 1-0 των γηπεδούχων δεν άλλαξε και οι παίκτες του Μαρτίνεθ έφυγαν με «άδεια» χέρια από το Λονδίνο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν της επέτρεπαν να φτάσει εύκολα στην περιοχή τους.

Η πρώτη καλή στιγμή των «σφυριών» ήρθε στο 13’, όταν ο Πακετά πάσαρε στον Μπενραχμά, με τον τελευταίο να σουτάρει με φάλτσο, αλλά να βλέπει τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Φάση από την οποία προέκυψε ακόμα μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς ο Αγκέρ έπιασε την κεφαλιά, με τον Έλληνα γκολκίπερ όμως να μπλοκάρει και να δίνει τέλος στον «συναγερμό» στην άμυνα των Πειραιωτών.


Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 35ο λεπτό. Ο Έσε άνοιξε στον Ορτέγκα, ο Αργεντινός γύρισε στην περιοχή, βρίσκοντας τον Ποντένσε που σούταρε με τη μία, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνσκι!


Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, αλλά το σουτ του Έσε στο 52’ δεν βρήκε στόχο, όπως και εκείνο του Καμαρά στο 53’.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Γουόρντ-Πράους επιχείρησε να νικήσει τον Πασχαλάκη από το ύψος της περιοχής (63’), με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει και πάλι σταθερά, καθαρίζοντας τη φάση. Κάτι που έκανε και στο 66’, μετά από σουτ του Μπενραχμά, το οποίο κόντραρε στον Ροντινέι και κατέληξε στη αγκαλιά του.


Τελικά τα «σφυριά» έφτασαν στο πολυπόθητο τέρμα στο 75ο λεπτό. Ο Γουόρντ-Πράους έκανε την κάθετη στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, ο Πακετά πλάσαρε εύστοχα και παρά το γεγονός ότι αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, το VAR επενέβη, με την απόφαση να αλλάζει για το 1-0 των γηπεδούχων.


Ο Ολυμπιακός έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση στο τελευταίο πεντάλεπτο και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις! Στο 86’ έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, ο Πορόσο πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Καμαρά να ακολουθεί αλλά από κοντά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι! Δύο λεπτά μετά, ο Ροντινέι με ωραία ατομική προσπάθεια, πάτησε περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.


Κάπως έτσι, το 1-0 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ (Ν. Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενράχμα (84' Κορνέτ), Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες (80’ Σούτσεκ), Πακετά, Κούντους (90’ Μουμπάμα), Μπόουεν.

Ολυμπιακός (Ν. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (90’ Μπιέλ), Αλεξανδρόπουλος (76’ Σκάρπα), Καμαρά, Ποντένσε (77’ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56’ Ελ Κααμπί).

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0