Football Talk

Europa League: Βήμα πρόκρισης για τη Μπράιτον, «πάλεψε» και κέρδισε με ανατροπή η Βιγιαρεάλ!

Europa League: Βήμα πρόκρισης για τη Μπράιτον, «πάλεψε» και κέρδισε με ανατροπή η Βιγιαρεάλ!

Πέμπτη (09/11) σημαίνει Europa League και από τις 19:45 η μέρα... ξεχείλισε από ματς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήκωναν, φυσικά, ο Άγιαξ με την Μπράιτον, όπου οι «γλάροι» εξιλεώθηκαν από νωρίς, πιάνοντας την πρωτιά (2-0), αλλά και η Μακάμπι Χάιφα κόντρα στην Βιγιαρεάλ με τα «κίτρινα υποβρύχια» να φέρνουν το ματς... τούμπα (2-1).

Φτάσαμε 4η αγωνιστική (09/11) στους ομίλους του Europa League και ήδη από τις 19:45 οι ομάδες πήραν... φωτιά. Πέρα από τα ματς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, το ένα μάτι των Ελλήνων ήταν στραμμένο και στους αντιπάλους τους.

Ο Άγιαξ υποδέχτηκε την Μπράιτον, η οποία, ενώ ισοβαθμούσε με την ΑΕΚ, βρισκόταν στην 3η θέση πριν την έναρξη του αγώνα. Κάτι έπρεπε να γίνει και να ανατραπούν τα δεδομένα. Την λύση ήρθε να φέρει ο Άνσου Φάτι, που από το 15΄κιόλας, έδωσε το πλεονέκτημα στους «γλάρους» και κατ’ αυτόν τον τρόπο στέλνει και... τα χαιρετίσματά του στην Μπαρτσελόνα.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Έβγαλε και μια ασίστ για τον Αντινγκρά στο 53’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Ακόμη βέβαια, δεν έχει κριθεί κάτι, μιας και όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Μαρσέιγ, με τους «κιτρινόμαυρους» να χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη.

Όσο εκτυλισσόταν το παιχνίδι της Ρεν με τον Παναθηναϊκό, στον ίδιο όμιλο συναντήθηκαν και η Μακάμπι Χάιφα με την Βιγιαρεάλ, με τον αγώνα να λαμβάνει χώρα στην Κύπρο λόγω την εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί κέρδισαν έδαφος με τον Σακ στο 32’, αιφνιδιάζοντας την ισπανική ομάδα. Φάνηκε, άλλωστε, από το χαμένο, με επανάληψη κιόλας, πέναλτι του Τριγκέρος στο 38’, χάνοντας την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Όμως, τα «κίτρινα υποβρύχια» έκαναν την ανατροπή στο 83’ με το γκολ του Μπαένα και στο 87’ με σκόρερ τον Σορλόθ, γυρίζοντας τούμπα το ματς με το τελικό 2-1.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αγώνων των 19:45:

Άγιαξ – Μπράιτον 0-2 (15' Φάτι, 53' Αντινγκρά)

Καραμπάγκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1 (94' πεν. Μπονιφάς)

ΛΑΣΚ Λιντζ – Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ 3-0 (25' πεν. Χόβαρθ, 49' Ταλοβιέροφ, 77' Ζούλι)

Μακάμπι Χάιφα – Βιγιαρεάλ 1-2 (32' Σεκ - 83' Μπαένα, 87' Σορλόθ)

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1 (9' Ρίντερ, 65' Σαλάχ, 70' πεν. Μπλας - 34' πεν. Ιωαννίδης)

Σερβέτ – Σερίφ Τιρασπόλ 2-1 (84' Ρουίλερ, 93' πεν. Μπεντία - 12' αυτ. Σέβεριν)

Σλάβια Πράγας – Ρόμα 2-0 (50' Γιουρέτσκα, 74' Μαζοπούστ)

Τουλούζ – Λίβερπουλ 3-2 (36' Ντενούμ, 58' Ντάλινγκα, 76' Μάγκρι - 74' αυτ. Κάσερες)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0