Football Talk

«Έβγαλε» τα μάτια του ο Παναθηναϊκός και η Ρεν… έπιασε κορυφή! (video)

«Έβγαλε» τα μάτια του ο Παναθηναϊκός και η Ρεν… έπιασε κορυφή! (video)

Μόνη της στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου του Europa League βρίσκεται η Ρεν με εννέα βαθμούς και τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα από την γαλλική ομάδα που αγωνίστηκε με 10 παίκτες από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου.

Ακόμα και αν βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ ο Παναθηναϊκός, δεν πτοήθηκε αγωνιστικά και κράτησε τον… χαρακτήρα του. Ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι και εκτέλεσε εύστοχα στο 34’ και οι «πράσινοι» διαμόρφωσαν το 1-1, σκορ το οποίο ήταν και αυτό της ανάπαυλας.

Η επιθετική διάθεση της ελληνικής ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο είχε προοπτικές, όμως Σαλάχ και Μπλας… τέλειωσαν το παιχνίδι μέσα σε 5 αγωνιστικά λεπτά, με δύο γρήγορα γκολ. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα τα πράγματα έγιναν πολύ… δύσκολα για το «τριφύλλι» και το παιχνίδι της πρώτης θέσης ουσιαστικά χάθηκε.

Απέναντι σε 10 ποδοσφαιριστές των Γάλλων, ο Παναθηναϊκός «έβγαλε» τα μάτια του και πλήρωσε ακριβά τα λάθη του.

1ο ημίχρονο

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, με την Ρεν να κερδίζει ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Ρίντερ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα επάνω στο Μπρινιόλι, όμως αυτή γλίστρησε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα στο 8’.

Μπορεί οι «πράσινοι» να ξεκίνησαν πιέζοντας ασφυκτικά, όμως δεν κατάφεραν να αποκομίσουν κάτι από αυτό. Στο 12ο λεπτό, μία σέντρα του Βιλένα βρήκε τον Ιωαννίδη αποδέκτη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δεύτερη τελική στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, ήρθε από τον Μπερνάρντ, που επιχείρησε ένα μακρινό σουτ στο 17’, όμως η πορεία της μπάλας ήταν αρκετά εκτός της εστίας.

Μία κάθετη μπαλιά από τον Λε Φι για τον Καλιμουεντό, ανησύχησε το «τριφύλλι», αλλά ο Μπρινιόλι έκανε σωστή έξοδο και πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 31ο λεπτό ο Ιωαννίδης παρέλαβε την μπάλα εντός της περιοχής, όμως ο Μπελοσιάν τον τράβηξε παρατεταμένα και ο Έλληνας φορ έπεσε στο έδαφος. Ο ρέφερι σε φυσική ροή αγώνα δεν το είδε και ο VAR τον κάλεσε για να αναθεωρήσει. Ο Μπελοσιάν είδε την κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα του και ο Ιωαννίδης εκτέλεσε από τα 11 βήματα για το 1-1 στο  34’.

Ακόμα μια τελική για τους φιλοξενούμενους στο 42’, με τον Βαγιαννίδη να γεμίζει στην περιοχή και τον Τσέριν να πιάνει μια κεφαλιά, η οποία όμως δεν είχε προοπτική, καθώς η μπάλα πήρε πολύ ύψος και κατέληξε έξω από την τελική γραμμή του άουτ.

2ο ημίχρονο

Εκκίνηση με ασταμάτητη πίεση από τον Παναθηναϊκό μετά την ανάπαυλα, θέλοντας να διεκδικήσει ότι του αναλογούσε από την αναμέτρηση. Ο Γιοβάνοβιτς παράλληλα έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Τσέριν για να γίνει ακόμα πιο επιθετική η ομάδα με τον Τζούριτσιτς να μπαίνει στην θέση του.

Μεγάλη ευκαιρία για τους «πράσινους» που ξεκίνησε από τα αριστερά με τον Μλαντένοβιτς να βγάζει μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Τζούριτσιτς, ο οποίος εκτέλεσε με την μια, με την μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος, που όμως ήταν εκτεθειμένος και η φάση διακόπηκε για οφσάιντ στο 56’.

Από μία αντεπίθεση στο 65’ η Ρεν κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με τον Λε Φι να βγάζει τον Μπλας στο ανοιχτό γήπεδο, με τον Γέντβαι να του κλείνει την ορατότητα, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα μαρκάρισμα του Βιλένα στον Μάτιτς στο 68ο λεπτό, έφερε τους γηπεδούχους στην λευκή βούλα του πέναλτι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Μπλας από τα 11 μέτρα πλάσαρε τον Μπρινιόλι και… μάτωσε τα αντίπαλα δίκτυα κάνοντας το 3-1.

Ένα σουτ του Σπόραρ στο 79’, μετά από ατομική ενέργεια, δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ρεν, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα με ασφάλεια.

Έμπνευση από τον Μπλάς, ο οποίος επιχείρησε ένα σουτ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από διαγώνια θέση, με την μπάλα να… τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των «πράσινων».

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης (79’ Σπόραρ), Ρούμπεν Πέρεθ (79’ Αράο), Τσέριν (46’ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Μπερνάρντ (72’ Αϊτόρ), Παλάσιος (72’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκαγιόν, Τεάτ, Μπελοσιάν, Βουά, Ντουέ, Μπουριζό (63’ Μπλας), Μάτιτς (90+3’ Ασινιόν), Λε Φι (63’ Σανταμαρία), Τεριέ (63’ Σαλάχ), Ρίντερ (63’ Σανταμαρία), Καλιμουέντο (35’ Τρεφέρ).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0