Football Talk

Καμία τιμωρία για Μαρσέιγ, με κόσμο κόντρα στη Λυών και... έφεση!

Καμία τιμωρία για Μαρσέιγ, με κόσμο κόντρα στη Λυών και... έφεση!
Η Μαρσέιγ δεν τιμωρήθηκε για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τη Λυών και το ματς, θα διεξαχθεί με κόσμο στις εξέδρες! Δείτε πώς αντέδρασαν οι φιλοξενούμενοι, μέσω ανακοίνωσής τους!
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας αποφάσισε: καμία κύρωση για τη Μαρσέιγ και τα γεγονότα πριν το ντέρμπι με τη Λυών!

Η επίθεση των οπαδών των Μασσαλών στο πούλμαν της Λυών έξω από το Βελοντρόμ και οδήγησε στον τραυματισμό του προπονητή της, Φάμπιο Γκρόσο, έγινε σε δημόσιο χώρο, οπότε δεν μπορούσε να επιφέρει ποινή στον σύλλογο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γαλλίας, το ματς για τη Ligue 1 θα γίνει στις 06/12, και μάλιστα, με κόσμο στις κερκίδες. Από την πλευρά της, πάντως, η Λυών δηλώνει «σοκαρισμένη» από τις εξελίξεις και ξεκαθάρισε πως θα ασκήσει έφεση.

«Η Λυών είναι βαθιά συγκλονισμένη από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής να κηρύξει αναρμόδια να αντιμετωπίσει τα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά που εμπόδισαν σοβαρά την άφιξη της επαγγελματικής της ομάδας κοντά στο στάδιο Βελοντρόμ, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, για τη 10η αγωνιστική της Ligue 1.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση δείχνει κατηγορηματικά ότι η LFP απαλλάσσεται από την ευθύνη για αυτά τα σοβαρά επεισόδια βίας που είχαν ως αποτέλεσμα:

  • Την επίθεση στον προπονητή των παικτών της Λυών
  • Τον σοβαρό τραυματισμό στα μάτια του προπονητή της, Φάμπιο Γκρόσο -που απαιτούσε 12 ράμματα και άδεια από τη δουλειά- και του βοηθού του, Ραφαέλε Λόνγκο
  • Την επίθεση σε 6 λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς έχοντας κάνει την ίδια διαδρομή με αυτή των παικτών, 20 λεπτά μετά τα πρώτα επεισόδια.

Στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, όπου όλες οι πλευρές φαίνεται να επιδιώκουν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, η Λυών θα ήθελε να επισημάνει ότι αυτά τα σοβαρά γεγονότα είχαν σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την επαγγελματική της ομάδα και τους υποστηρικτές της.

Κατά συνέπεια, η Λυών ανακοινώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής προκειμένου να μην μείνουν αναπάντητα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0