Football Talk

Πόρτο - Αντβέρπ 2-0: Έκανε το καθήκον της με... ιστορικό Πέπε (video)

Πόρτο - Αντβέρπ 2-0: Έκανε το καθήκον της με... ιστορικό Πέπε (video)

Η Πόρτο έκανε το καθήκον της και επικράτησε άνετα με 2-0 (7/11) της Αντβέρπ, στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ιστορικό ρεκόρ για Πέπε στις καθυστερήσεις του ματς.

Εύκολο βράδυ στο Ντραγκάο για την Πόρτο, που με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε την Αντβέρπ και προσπέρασε εκ νέου τη Σαχτάρ (που νωρίτερα κέρδισε με 1-0 την Μπαρτσελόνα), φτάνοντας τους 9 βαθμούς στον 8o όμιλο. Ο Εβανίλσον άνοιξε το σκορ στο 32’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, και ο Πέπε σκόραρε στις καθυστερήσεις για να γράψει ιστορία.

Οι «δράκοι» κέρδισαν πέναλτι, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, σε μια φάση διαρκείας. Ο Λάμενς απέκρουσε το σουτ του Πέπε, και στην επαναφορά ο Εουστάκιο ανατράπηκε από τον Κερκ. Ο Εβανίλσον ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Η αποβολή του Εκέλενκαμπ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, για μαρκάρισμα στον Ζαϊντού, απλοποίησε τα πράγματα για την πορτογαλική ομάδα. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν απόλυτα τον αγώνα, και κλείδωσαν τη νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πέπε. Μάλιστα, ο Πορτογάλος αμυντικός, με αυτό το τέρμα έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Κάρμο, Ζαϊντού (83’ Σάντσεζ), Βαρέλα, Εουστάκιο, Πεπέ, Φράνκο (82’ Λόντερ), Εβανίλσον (83’ Ναβάρο), Ταρεμί (69’ Κονσεϊσάο)

Αντβέρπ (Μάρκ Φαν Μπόμελ): Λάμενς, Ντε Λετ (46’ Μπατάιγ), Βάινταλ (69’ Κορμπανί), Κερκ (75’ Εζούκε), Γιουσούφ, Ιλενιχένα (75’ Γιάνσεν), Μπαλικβισά (69’ Μούγια), Εκέλενκαμπ, Φαν Ντεν Μπος, Κουλιμπαλί, Φερμίερεν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0