Football Talk

Σαχτάρ-Μπαρτσελόνα 1-0: Ηρωικοί Ουκρανοί στο «κόλπο» της πρόκρισης

Σαχτάρ-Μπαρτσελόνα 1-0: Ηρωικοί Ουκρανοί στο «κόλπο» της πρόκρισης

Μεγαλειώδης νίκη της Σαχτάρ επί της Μπαρτσελόνα με 1-0 (07/11) , που την βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Μία τεράστια έκπληξη με το «καλημέρα» της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.  

Οι Ουκρανοί εμφανίστηκαν ψυχωμένοι, έπαιξαν έξυπνα και κατάφεραν να πάρουν τεράστιας σημασίας νίκη, κόντρα στους πρωταθλητές Ισπανίας. Παρά την πίεση που δέχτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν το 1-0 του Σικάν από το 41’, και έπιασαν την Πόρτο στους 6 βαθμούς (με ματς περισσότερο).

Το πρώτο μέρος κύλησε στα μέτρα της Σαχτάρ, η οποία κράτησε και κυκλοφόρησε ψύχραιμα τη μπάλα, περιορίζοντας τις απειλές προς την εστία της. Εκτός αυτού, οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Ματβιγένκο, το οποίο εξουδετέρωσε με σπουδαία επέμβαση ο Τερ Στέγκεν.

Οι Καταλανοί δεν άκουσαν το «καμπανάκι», και πήγαν στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ, αφού στο 41ο λεπτό, οι Ουκρανοί τα έκαναν όλα τέλεια. Ο Σουντάκοφ άλλαξε το παιχνίδι με μια φανταστική μπαλιά και ο Γκοτσολεϊσβίλι βρήκε με εξαιρετική σέντρα το κεφάλι του Σικάν, που έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Γερμανού τερματοφύλακα.

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Μπαρτσελόνα να ανακτά την κατοχή της μπάλας, και τη Σαχτάρ να περιορίζεται στην -καλά οργανωμένη- άμυνά της. Οι «Μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, δεν είχαν όμως τις μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσουν. Το «τείχος» των Ουκρανών δεν ήταν εύκολο να... σπάσει, ενώ αντίθετα, οι γηπεδούχοι έβγαιναν μερικές φορές με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις στο 87ο λεπτό, ο Νεβέρτον σκόραρε με εξαιρετικό τελείωμα, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μαρίνο Πούσιτς)
: Ρίζνικ, Μπόνταρ, Ρακίτσκι, Ματβιγένκο, Γκοτσολεϊσβίλι, Στεπανένκο (73’ Ναζάρινα), Κρίσκιβ, Σουντάκοβ,Νεβέρτον , Ζουμπκόβ, Σίκαν (62’ Κέλσι)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι) : Τερ Στέγκεν, Αλόνσο (59’ Μπαλντέ), Κρίστενσεν, Κανσέλο, Αραούχο, Ρομέου (59’ Πέδρι), Γκιντογκάν, Γκάβι (81’ Φερμίν), Φεράν Τόρες (59’ Φέλιξ), Ραφίνια (59’ Γιαμάλ), Λεβαντόφσκι

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0