Football Talk

Ένα σοκ, μία γκέλα και ένα... buzzer beater: Δύσκολο Σαββατοκύριακο για να είσαι φαβορί στη La Liga!

Ένα σοκ, μία γκέλα και ένα... buzzer beater: Δύσκολο Σαββατοκύριακο για να είσαι φαβορί στη La Liga!

Μα τι συμβαίνει στη La Liga; Πόσες ανατροπές να χωρέσουν μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο; Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι λες και υπέστησαν... βουντού, την ώρα που η Τζιρόνα έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή και δεν λέει να κουνηθεί από την θέση της!

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από την 12η αγωνιστική μέρα στη La Liga... Οι «μεγάλοι» φαίνεται να τα είχαν χαμένα, ενώ οι «αλμπιρόχος» συνεχίζουν να εκπλήσσουν με τις μοναδικές εμφανίσεις τους και τα ξεχωριστά γκολ, προκαλώντας δέος στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Την κάκιστη αρχή έκανε η Ατλέτικο, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με την Λας Πάλμας την Παρασκευή (03/11). Η ομάδα από τα Γκραν Κανάρια, που είχε να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2017/18, κέρδισε μια φαινομενικά άνιση μάχη, αφήνοντας τον Σιμεόνε να τραβάει... τα μαλλιά του!

Τα γκολ-δυναμίτες των Ροντρίγκες και Ραμίρες... ανατίναξαν τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι από την στιγμή που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε που φαντάζονταν την τροπή που πήρε τελικά το παιχνίδι. Ο Μοράτα προσπάθησε να σώσει την κατάσταση λίγο πριν λήξει το ματς, όμως ήταν πλέον αργά.

Η Μπαρτσελόνα είχε σειρά το Σάββατο (04/11) κόντρα στην έβδομη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Χρειαζόταν πολύ την νίκη και την πήρε. Και τότε γιατί την σέρνουμε στον χορό; Για τον απλούστατο λόγο πως η εμφάνισή της ήταν κάτω του μετρίου, άγγιζε τα όρια της... αυτοκαταστροφής.

Να την... χρεώσουμε στον αποπροσανατολισμό; Από θαύμα της τελευταίας στιγμής κατάφερε να φύγει νικήτρια χάρη στην καρφωτή κεφαλιά του Αραούχο στο 92’.

Ένα αποτέλεσμα γλυκόπικρο, μιας και η συνολική εικόνα δεν άρμοζε στους «μπλαουγκράνα». Ένα «καμπανάκι», έστω και χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

Ούτε η «βασίλισσα» θέλει να θυμάται το παιχνίδι την 12ης αγωνιστικής. Φιλοξένησε την Ράγιο Βαγεκάνο (05/11) και το καλύτερο που μπορούσε να πετύχει ήταν μια ταπεινή ισοπαλία.

Έπαιξε μακράν καλύτερα από τις προηγούμενες, δημιούργησε άπειρες ευκαιρίες, σκόραρε και ο Βινίσιους, αλλά ήταν οφσάιντ, ο Χοσέλου δε, δεν είχε αφήσει φάση που να μην εμπλακεί, όμως τελικά η μπάλα δεν ήθελε να πάει στα δίχτυα.

Είναι φορές που και ο παράγοντας τύχη ανατρέπει τα δεδομένα λίγο περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε. Όχι όμως, τόσο όσο οι σωτήριες και υπεράνθρωπες αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Βαγεκάνο, Στόλε Ντιμιτριέφσκι. Χάθηκαν, λοιπόν, δύο πολύτιμοι βαθμοί και δόθηκε η ευκαιρία στην Τζιρόνα να απολαμβάνει την... θέα από ψηλά μόνη της.

Τέλος, δεν περιγράφονται απλώς με λόγια όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής η καταλανική ομάδα. Σε 12 αγώνες προσμετρά 10 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ισπανική ομάδα στην τρέχουσα σεζόν, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα. Είναι απίστευτο πως έχει αφήσει πίσω της ομάδες-κολοσσούς.

 Έχει προβάδισμα μόλις δύο βαθμών από την δεύτερη Ρεάλ, αλλά αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό σε αυτό το μοτίβο νικών, ποιος ξέρει πού θα φτάσει; Άλλωστε, ο τελευταίος της αγώνας με αντίπαλο την Οσασούνα είναι ένα από τα πολλά λαμπρά παραδείγματα της ποδοσφαιρικής της ωρίμανσης.

Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0