Football Talk

Λούτον – Λίβερπουλ 1-1: Ο Λουίς Ντίας μας έδειξε πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο… (video)

Λούτον – Λίβερπουλ 1-1: Ο Λουίς Ντίας μας έδειξε πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο… (video)

Όλα έδειχναν πως η Λούτον θα πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ, όμως ο Λουίς Ντίας ήταν εκεί. Επέστρεψε στη διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ, σκόραρε στο 96ο λεπτό και ισοφάρισε για τους «κόκκινους», αφιερώνοντας το γκολ στον πατέρα του! Κακό αποτέλεσμα γενικώς για τους φιλοξενούμενους, μοιραίος ο Ντάργουιν Νούνιες.

Επρόκειτο εξαρχής για μία αναμέτρηση, στην οποία υπήρχε απόλυτο φαβορί. Προφανώς και συζητάμε για τη Λίβερπουλ, η οποία συναντούσε τη Λούτον για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια στην έδρα της, σε όλες τις διοργανώσεις, και καλούνταν να πανηγυρίσει μία νίκη που θα τη διατηρήσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το εγχείρημα έμοιαζε απλό, όμως όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, αν το φαβορί δεν σκοράρει από νωρίς, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» την ανασταλτική λειτουργία του αουτσάιντερ, τότε μπορεί να προκύψει θέμα.

 

Και ακριβώς αυτό συνέβη στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τη Λίβερπουλ να παρατάσσεται δίχως τον Κώστα Τσιμίκα στη σύνθεσή της και τον Ντάργουιν Νούνιες να φιγουράρει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ουρουγουανός αποτέλεσε με διαφορά τον πιο δραστήριο παίκτη των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, όμως όπως… συνηθίζεται, δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Δεν σκόραρε στο 6ο και το 9ο λεπτό, ενώ η καλύτερη στιγμή του έλαβε χώρα στο 13’, με τον Νούνιες να παίρνει την μπάλα εντός περιοχής από τον Αλεξάντερ Άρνολντ, αλλά να βλέπει το πλασέ του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Για τέταρτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Νούνιες σημάδεψε το δοκάρι, αλλά η Λίβερπουλ εξακολουθούσε να έχει διάθεση για να σκοράρει. Η δεύτερη καλή στιγμή της ήρθε στο 33’, όταν ο Ζότα δεν κατάφερε να νικήσει τον Καμίνσκι, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Λούτον έδειχνε να αρχίζει να το… πιστεύει και η πρώτη σημαντική της απόπειρα κατέληξε σε φάση. Ο Μόρις δεν κατάφερε να νικήσει όμως τον Άλισον στο 64ο λεπτό και από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ είχε ένα δεκάλεπτο – φωτιά.

Η πρώτη στιγμή ήρθε με τον Χάκπο, που δεν κατάφερε στο 66’ να κάνει το 1-0 με τακουνάκι, για να φτάσουμε στο 69’ και να παρακολουθήσουμε τη στιγμή του ματς.

Οι «κόκκινοι», με το σκορ στο 0-0, αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, ο Άρνολντ βρήκε τον Σαλάχ στο δεύτερο δοκάρι και αυτός έστρωσε την μπάλα στον Ντάργουιν Νούνιες. Το 1-0 ήταν προ των πυλών, αλλά το ποδόσφαιρο μας απέδειξε και πάλι πως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.

Ο Ουρουγουανός «κατάφερε» να αστοχήσει, ο Κλοπ έγινε έξαλλος και οι υπόλοιπο δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους…

Ακολούθησε μία ακόμη καλή στιγμή του Νούνιες στο 71’, με τον Καμίνσκι να τον σταματά, όπως ακριβώς συνέβη και με το ωραίο τελείωμα του Γκράβενμπερχ επτά λεπτά μετά.

Και όταν χάνεις τόσες πολλές ευκαιρίες, κάποια στιγμή θα έρθει και η «τιμωρία». Στο 80ο λεπτό συνέβη μία φοβερά ιδιαίτερη φάση, με την κεφαλιά του Φαν Ντάικ να σταματά στο σώματα, τον Ολλανδό να ζητά χέρι και τη Λούτον να σκοράρει στην κόντρα – επίθεση με γκολ του Τσονγκ.

Το σκορ παρέμεινε μέχρι και το 96’, αλλά εκεί εμφανίστηκε ο Λουίς Ντίας. Πήρε την κεφαλιά, έκανε το 1-1 και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στη Λίβερπουλ, αφιερώνοντας το γκολ στον πατέρα του.



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0