Football Talk

Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2 (παρ.): Το Copa Libertadores στα χέρια της ομάδας του Μαρσέλο! (video)

Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2 (παρ.): Το Copa Libertadores στα χέρια της ομάδας του Μαρσέλο! (video)

Μπορεί να χρειάστηκε η παράταση, αλλά η Φλουμινένσε κατάφερε εκεί να βρει το «χρυσό» γκολ, να κερδίσει με 2-1 την Μπόκα Τζούνιορς και να κατακτήσει το Copa Libertadores, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Όπως μαρτυρά και το σύνθημα της διοργάνωσης «η τιμή (για όποιον το κατακτήσει) θα είναι αιώνια». Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Μαρακανά» με έπαθλο την κατάκτηση του  Copa Libertadores, σε κάτι που έφτασε τελικά η ομάδα του Μαρσέλο και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Το 1-1 της κανονικής διάρκειας, οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση, με τους Βραζιλιάνους να πετυχαίνουν τελικά το πολυπόθητο γκολ, να κερδίζουν με 2-1 και να κατακτούν το τρόπαιο!

Είναι αλήθεια πως ο Φερνάντο Ντινίζ έχει και με το παραπάνω καταθέσει τα προπονητικά του διαπιστευτήρια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Λατινικής Αμερικής, κερδίζοντας με το σπαθί του αναγνώριση για το ποδόσφαιρο που αποδίδει η Φλουμινένσε, αλλά και την πρόσληψή του στον πάγκο της «σελεσάο».

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο έλεγχος της κυκλοφορίας πέρασε γρήγορα στα πόδια των παικτών του Ντινίζ, με το μερίδιο της κατοχής να προσεγγίζει επίπεδα της τάξης του 70% υπέρ των Βραζιλιάνων (έναντι 30% των Αργεντίνων). Δίχως πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και δίχως τις καθιερωμένες και απολύτως αναμενόμενες (σε αυτά τα παιχνίδια) κάρτες και ένταση, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Φλουμινένσε να βρίσκεται (αθόρυβα) μπροστά στο σκορ, έπειτα από άμεση εκτέλεση του γκολτζή Χερμάν Κάνο (προήλθε από δημιουργία του Κένο) στο 37ο λεπτό. Μάλιστα, αυτό ήταν το τέρμα νούμερο 13 στη διοργάνωση για τον 35χρονο Αργεντίνο επιθετικό της Φλουμινένσε και αναμφίβολα το πλέον καθοριστικό έως τώρα.


Οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διάθεση, εξέλιξη που συνοδεύτηκε από υψηλότερη ένταση, περισσότερα νεύρα και φυσικά… κάρτες. Η Μπόκα επιχείρησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, δημιουργώντας όμως υποψίες απειλής για την εστία του Φάμπιο. Τελικά, η πολυπόθητη ισοφάριση ήρθε στο 73’. Ο Λουίς Αντβίνκουλα με άπιαστο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή κεραυνοβόλησε τον Φάμπιο και έφερε το παιχνίδι στα ίσα για τους Αργεντίνους. Από εκείνο το σημείο, το παιχνίδι απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά με τις δύο ομάδες να φτάνουν εκατέρωθεν σε τελικές προσπάθειες και να έχουν από μία καλή στιγμή. Στο 89’ ο Μερεντιέλ με δυνατό σουτ απείλησε την εστία της Φλουμινένσε, ενώ, στο 94’ ο Μπαρμπόσα από εξαιρετική θέση απέτυχε να «σκοτώσει» τον Ρομέρο.


Στον έξτρα χρόνο, ο Κένεντι κατάφερε να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στη Φλουμινένσε στο 99’, ενώ λίγο αργότερα, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Βέβαια, το αριθμητικό πλεονέκτημα της Μπόκα δεν κράτησε για πολύ, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Φάμπρα χαστούκισε (!) αντίπαλό του και αποβλήθηκε! Έτσι, δεν άλλαξε τίποτα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπόκα Τζούνιορς (Ζ. Αλμιρόν): Ρομέρο, Αντβίνκουλα, Φιγκάλ, Βαλεντίνι, Φάμπρα, Μεντίνα, Γκιγέρμο Φερνάντες, Εζέκιελ Φερνάντες, Μπάρκο (79’ Λανγκόνι), Μερεντιέλ, Καβάνι (78’ Μπενεντέτο).

Φλουμινένσε (Φ. Ντινίζ): Φάμπιο, Σαβιέ, Νίνο, Μέλο (52’ Μάρλον), Μαρσέλο (80’ Μπαρμπόσα), Αντρέ, Μαρτινέλι (80’ Λίμα), Κένο, Γκάνσο (80’ Κένεντι), Αρίας, Κάνο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0