Football Talk

Παναθηναϊκός: Αδικήθηκε, δεν πτοήθηκε και έδειξε τον χαρακτήρα του! (video)

Παναθηναϊκός: Αδικήθηκε, δεν πτοήθηκε και έδειξε τον χαρακτήρα του! (video)

Τρίποντο στη Λαμία για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε από την πιο ανταγωνιστική «μικρομεσαία» ομάδα της λίγκας μέχρι στιγμής, με κόκκινη φάντασμα στον Αράο και Σπόραρ λυτρωτή που το… κάρφωσε και έδωσε το τρίποντο κορυφής!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Παναθηναϊκό στη Λαμία και το «ουφ» βγήκε από κάθε… πράσινο στόμα με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στη Φθιώτιδα. Ας μην γελιόμαστε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδωσε το πιο απαιτητικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι σήμερα κόντρα σε μικρομεσαία ομάδα. Η Λαμία ήταν ιδιαίτερα απειλητική στο επιθετικό transition, απειλώντας πολλές φορές την εστία του Μπρινιόλι και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα δυο φορές, ανεξαρτήτως αν το δεύτερο ακυρώθηκε από το VAR. Από μόνο του αυτό, αξίζει ένα μπράβο στην ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου.

Ας μιλήσουμε τώρα για τον Παναθηναϊκός όμως, ο οποίος δεν είχε καλή αγωνιστική εικόνα και μάλλον δεν του έκανε καλό το αγωνιστικό κενό της προηγούμενης εβδομάδας. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση, οι επιλογές του ήταν άσχημες, στην ανάπτυξη αντιμετώπισε προβλήματα και οι δυναμικές μάχες στον αγωνιστικό χώρο τον έκανε να προσέξει περισσότερο. Λίγο μετά το ημίωρο, η μπαλιά του Μαντσίνι για την περιοχή φάνηκε να… πετιέται στα σκουπίδια, όμως ο Μλαντένοβιτς είχε άλλη άποψη. Μάζεψε την αδιεκδίκητη μπάλα, κοντρόλαρε και κεραυνοβόλησε για την εστία… ξεσκονίζοντας την εστία και με την βοήθεια της συμβολής των δοκαριών η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι» και ο Γιοβάνοβιτς πήγε στην ανάπαυλα πιο ήρεμος.

 

Η έναρξη του δεύτερου μισού ήταν «παγωμένη» και για τις δύο ομάδες, με την Λαμία να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καρλίτος κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ λόγω της προϊστορίας του με τον Παναθηναϊκό. Το φινάλε έμελλε να είναι δραματικό… Η διπλή επέμβαση του Κοσέλεφ, σταμάτησε τον Ιωαννίδη από το να κερδίσει εκ νέου το προβάδισμα στην αναμέτρηση για τους «πράσινους», όμως επίσης και ο VAR είχε μια κομβική παρέμβαση στη φάση του πέναλτι με τον Παλάσιος, καθώς ορθά είδε πως ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που ακούμπησε τελευταίος την μπάλα και την δεδομένη στιγμή ο Αργεντίνος ήταν εκτεθειμένος. Το ίδιο πραγματοποίησε και στην φάση του Τσιλούλη, η οποία είχε την ίδια κατάληξη. Ο Σπόραρ έμελλε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μετά την μπαλιά-ξυράφι του Μπερνάρντ έστειλε τη μπάλα στο τέρμα με μια καρφωτή κεφαλιά, για να κάνει το 2-1. Μερικά λεπτά αργότερα όμως δεν κατάφερε να «χτίσει» με πιο γερές βάσεις την ψυχολογία του, αφού αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος.

 

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η αποβολή του Γουίλιαν Αράο, η οποία ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με τον Μανούχο να βρίσκεται πολύ κοντά στους παίκτες και να έχει εξαιρετική ορατότητα. Ο Βραζιλιάνος πήγε να διεκδικήσει την μπάλα με τον πόδι, ενώ την ίδια στιγμή Ακούνια και Τσέριν διεκδικούν εν αέρια. Δεν προεκτείνει το πόδι του, αντιθέτως το μαζεύει και επανέρχεται στην φυσική στάση του σώματος. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής απέβαλλε τον μέσο του Παναθηναϊκού, ελαφρά την καρδία… Γεγονός που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει το «τριφύλλι», αλλά αντίθετα οι ποδοσφαιριστές δεν πτοήθηκαν, έβγαλαν εγωισμό και έδειξαν τα δόντια τους στους Φθιώτες.

Η δύσκολη αποστολή που είχε η αρμάδα του Γιοβάνοβιτς εξετελέσθει, χωρίς βαθμολογική απώλεια έστω και την τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πραγματικό χαρακτήρα, όπως επίσης έδειξε και το στοιχείο που γνωρίζαμε από πέρσι, πως: «τα δίνει όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο». Η πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα παραμένει… πράσινη και ο Παναθηναϊκός στρέφει την προσοχή του, στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Ρεν στη Γαλλία.

6016766_1_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0