Football Talk

Τα «πρέπει» του Παναθηναϊκού και η ευκαιρία του Βέρμπιτς!

Τα «πρέπει» του Παναθηναϊκού και η ευκαιρία του Βέρμπιτς!

Απαιτητικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στη Λαμία, μετά από μια… νεκρή αγωνιστική εβδομάδα για την ομάδα, με τα «πρέπει» να είναι ξεκάθαρα και τον Βέρμπιτς να έχει μια μεγάλη ευκαιρία.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μετά από μια εβδομάδα, από την τελευταία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού, και χωρίς να μεσολαβεί κάποιο ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη. Ύστερα από την εμφατική νίκη της ομάδας επί του Πανσερραϊκού με 5-0 στη Λεωφόρο, σειρά παίρνει η Λαμία. Η κορυφαία επαρχιακή ομάδα της σεζόν για την φετινή χρονιά μέχρις στιγμής.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός ήθελε να έχει στο πλευρό του τους… ασταμάτητους οπαδούς του, οι οποίοι θα βρίσκονται στο πλάι του σε κάθε μέρος του κόσμου. Η διοίκηση της Λαμίας όμως, για ακόμη μια φορά στήνει «μπλόκο» στον κόσμο της ομάδας, απαγορεύοντας την είσοδο τους στο ΔΑΚ Λαμίας. Η ίδια απόφαση είχε παρθεί και πέρσι στο ίδιο γήπεδο, με τους Φθιώτες να αποφασίζουν πως ήταν καλύτερη απόφαση να αφήσουν να περάσουν στο γήπεδο οι 1500 φίλοι του «Τριφυλλιού». Αυτή την φορά όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν θα γίνει κάτι αντίστοιχο με την πράσινη ΠΑΕ να βγάζει και ανάλογη ανακοίνωση.

Η Λαμία ίσως είναι η έκπληξη της φετινής Stoiximan Super League, με ισχυρό ρόστερ, τον Καρλίτος που σίγουρα για μια μικρομεσαία ομάδα αποτελεί υπέρβαση. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζαγκόεφ, ο οποίος αποκτήθηκε στο τελείωμα της μεταγραφικής περιόδου. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπορεί να έχει γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά έχει καταφέρει να πάρει τρεις βαθμούς από τον Άρη και παραμένει αήττητη στην έδρα της.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, έχει ξεκάθαρο στόχο την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και τέτοια παιχνίδια κρύβουν ένα μεγάλο «πρέπει». Η συγκομιδή στα παιχνίδια με τις ομάδες εκτός του big-4 είναι ίσως και τα πιο σημαντικά, καθώς η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα στραβοπατήματα απέναντι τους, θα έχει και έναν λόγο παραπάνω βαθμολογικά. Σίγουρα και τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά για την διάταξη του βαθμολογικού πίνακα, αλλά όλες οι ομάδες πρόκειται να έχουν απώλειες σε αυτά, με το επίπεδο να είναι πολύ ανταγωνιστικό. Παράλληλα στο μυαλό όλων υπάρχει και το περσινό παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο, με πολλούς ποδοσφαιριστές να αποχωρούν τραυματίες από τα δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ στο εν λόγω παιχνίδι είχε αποχωρήσει ο Τρουιγιέ με ρήξη χιαστού και ο Ιωαννίδης με κάταγμα στην μύτη.

Στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς σίγουρα υπάρχει το παιχνίδι της Πέμπτης με την Ρεν στη Γαλλία, αλλά πάντα ο Σέρβος τεχνικός βάζει προτεραιότητα το επόμενο παιχνίδι. Στο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας, ο Μπρινιόλι πρόκειται να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, με τους Σένκεφελντ και Γεντβάι να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα ο Μλαντένοβιτς θα έχει μια θέση στα αριστερά, με τον Χουάνκαρ να μην βρίσκεται καν στην αποστολή ακόμα, ενώ από τα δεξιά ο Κώτσιρας έχει προβάδισμα από τον Βαγιαννίδη, ο οποίος υπολογίζεται για βασικός στο παιχνίδι του Europa League. Ο Αράο θα επιστρέψει στο «6», με τον Τσέριν να τον συνοδεύει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Λίγο πιο μπροστά τους ο Τζούριτσιτς θα βρίσκεται στη θέση «10», με τον Παλάσιος στο δεξί άκρο της επίθεσης και αριστερά δεν αποκλείεται να δούμε τον Βέρμπιτς που έχει ευκαιρία να αποδείξει πράγματα, όπως και ο Σπόραρ να χτίσε ψυχολογία στην κορυφή της επίθεσης.

Η ευκαιρία που έχει ο Βέρμπιτς είναι να συνεχίσει να δείχνει το βελτιωμένο του πρόσωπο, που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή του παρουσία. Ο Σλοβένος έχει πολύ καλύτερη εικόνα, που σίγουρα δεν είναι στα επίπεδα που θα περίμεναν στον Παναθηναϊκό από ένα ποδοσφαιριστή της αξίας του. Το καλό είναι όμως πως έχει αρχίσει να χαράζει μια ικανοποιητική πορεία, χωρίς φυσικά να βγάζει μάτια. Αν όμως ο συγκεκριμένος παίκτης ξεκινήσει να χτίζει πάνω σε καλές εμφανίσεις και στηριχθεί στην άνοδο της ψυχολογικής του κατάστασης, μπορεί να ελπίζει σε έναν ακόμα… κανονικό εξτρέμ και ο προπονητής.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0