Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το «Θέατρο των Ονείρων» ζει έναν… εφιάλτη και οι αριθμοί το αποδεικνύουν (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το «Θέατρο των Ονείρων» ζει έναν… εφιάλτη και οι αριθμοί το αποδεικνύουν (video)

Η χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον κόσμο του Ολντ Τράφορντ να μένει απαρηγόρητος. Με την έδρα των «κόκκινων διαβόλων» να σπάει στο 50% των αναμετρήσεων, όλα αυτά μόνο φυσιολογικά θα πρέπει να θεωρούνται.   

Κάθε μεγάλη ομάδα, για να καταφέρει να φτάσει στις επιτυχίες, έχει ως οδηγό τις εντός έδρας αναμετρήσεις της. Εκεί που οι οπαδοί είναι πάντα στο πλευρό της και οι νίκες εκτός από αναγκαίες, είναι και αρκετά πιο εφικτές. Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως φέτος τα πράγματα δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» στο «Θέατρο των Ονείρων» τελευταία ζουν έναν… εφιάλτη. Η χρονιά δείχνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με την καρέκλα του Τεν Χαγκ να «τρίζει» όλο και πιο δυνατά, βδομάδα με την βδομάδα. Και πώς να μην άλλωστε; Όταν τα παιχνίδια μπροστά στον λαό της ομάδα εξελίσσονται σε ένα απροσπέραστο εμπόδιο, η σεζόν έχει μπει σε μία προκαθορισμένη πορεία με προορισμό την… σίγουρη αποτυχία.

Manchester United fan view: 'Ten Hag gives me hope – unlike the Glazers' |  Manchester United | The Guardian

Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται κάπως υπερβολικά, παραμένουν όμως πέρα για πέρα αληθινά και μία γρήγορη ματιά στα νούμερα μπορεί να πείσουν και τον πιο φανατικό οπαδό της Γιουνάιτεντ.  

Η περσυνή σεζόν δεν χαρακτηρίστηκε από κανέναν ως επιτυχημένη, ήταν όμως σίγουρα ικανοποιητική, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα εντός έδρας παιχνίδια. Σε 33 αγώνες μέσα στο Ολντ Τράφορντ, πανηγύρισε 27 νίκες, συμβιβάστηκε με τέσσερις ισοπαλίες και έφυγε με σκυμμένο το… κεφάλι μόνο σε δύο περιπτώσεις. Φέτος τα αποτελέσματα είναι κατά πολύ χειρότερα και μόλις μπήκε ο Νοέμβρης.

Η Γιουνάιτεντ έχει αγωνιστεί στο Μάντσεστερ 10 φορές και έχει γνωρίσει την ήττα ακριβώς στις μισές της αναμετρήσεις (5). Ένα νούμερο που ήδη «υπερδιπλασιάζει» τις περσυνές της επιδόσεις. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, διότι υπάρχει και εξήγηση. Τα γκολ που δέχεται φτάνουν νούμερα που πραγματικά δεν επιτρέπονται για αυτό το επίπεδο. Τα 13 γκολ παθητικό σε 10 αναμετρήσεις μέσα στην έδρα σου, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό. Ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με τα 21 που δέχθηκε σε ολόκληρη την περσυνή χρονιά.

Αποκορύφωμα αποτελεί σαφώς η «3αρα» από την Νιούκαστλ που οδήγησε στον πρόωρο αποκλεισμό από το Carabao Cup.

Ο Τεν Χαγκ έχει να αλλάξει πολλά για να επαναφέρει στην κανονικότητα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να «χτίσει» εκ νέου το… οχυρό του Ολντ Τράφορντ.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0