Football Talk

Λιονέλ Μέσι: Είναι τελικά ο… βασιλιάς του ποδοσφαίρου; Κάποιοι «θρύλοι» το αμφισβητούν!

Λιονέλ Μέσι: Είναι τελικά ο… βασιλιάς του ποδοσφαίρου; Κάποιοι «θρύλοι» το αμφισβητούν!

Λένε ότι το να διατηρηθείς στην κορυφή, είναι πιο δύσκολο από το να φτάσεις σε αυτήν. Η αμφισβήτηση που δέχεσαι από αυτή τη θέση, θα είναι πάντα η μεγαλύτερη. Ακόμη κι αν σε λένε Λιονέλ Μέσι και έχεις μόλις κατακτήσει την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας σου.

Στη φετινή απονομή, υπήρξαν βάσιμες βλέψεις ότι ο Χάαλαντ θα κατακτούσε το βραβείο, σηματοδοτώντας και επισήμως μια νέα εποχή για το άθλημα. Εν τέλει όμως, αυτό πήγε ξανά σε γνώριμα χέρια, στον Λιονέλ Μέσι, διχάζοντας τον ποδοσφαιρικό κόσμο, σχετικά με την ορθότητα της απόφασης.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Λόταρ Ματέους, θρύλος της Γερμανίας και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας (1990), ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Νορβηγού επιθετικού: «Ήμουν πάντα οπαδός του Μέσι, αλλά η ψηφοφορία είναι μια φάρσα. Κανείς δεν τα πήγε καλύτερα από το Χάαλαντ τους τελευταίους 12 μήνες, αφού έκανε ρεκόρ τερμάτων και κατέκτησε σημαντικούς τίτλους με τη Μάντσεστερ Σίτι».

Ο Ντιντιέ Ντεσάν από την άλλη, πήγε ένα βήμα παρακάτω τη σύγκριση: «Είναι δύσκολο να πω ότι ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Εμπαπέ, που είναι νεότερος». Φυσικά, η συγκεκριμένη δήλωση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γαλλίας είναι αυτή που θα ήθελε να ακούσει και ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας των «Τρικολόρ», ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε, όπως είναι λογικό, μια αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ποστ του δημοσιογράφου της AS, Τόμας Ρονσέρο. Ο Ισπανός ρεπόρτερ ανάρτησε ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram, στο οποίο αμφισβήτησε όχι μόνο τη φετινή Χρυσή Μπάλα του Μέσι, αλλά και παλαιότερες, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Ο Μέσι έχει οκτώ Χρυσές Μπάλες, αλλά θα έπρεπε να έχει πέντε. Έχει τη Χρυσή Μπάλα του Ινιέστα, του Τσάβι, του Λεβαντόφσκι και πλέον και του Χάαλαντ, που ήταν πρώτος σκόρερ όλων». Ο «CR7» σχολίασε με emoji που γελάνε, κάτω από τη συγκεκριμένη δημοσίευση, πιθανώς συμφωνώντας με τα παραπάνω.

Είναι αλήθεια, πως η φετινή απονομή δεν είναι η πρώτη που αμφισβητείται το αποτέλεσμά της. Ούτε καν για τον ίδιο τον Μέσι. Ωστόσο, πολλοί περίμεναν ότι με τη φυγή του Αργεντίνου από την Ευρώπη, ο κύκλος των κατακτήσεων του συγκεκριμένου θεσμού θα έκλεινε. Όμως, ο «Pulga», κατάφερε να θέσει ακόμη ένα ρεκόρ, που μάλλον δε θα σπάσει ποτέ, βάζοντας και όγδοη Χρυσή Μπάλα στη μυθική συλλογή του.

Θοδωρής Γκίνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0