Football Talk

Οι ευχάριστες… εκπλήξεις: Τι κάνετε εσείς τόσο ψηλά στη βαθμολογία; (video)

Οι ευχάριστες… εκπλήξεις: Τι κάνετε εσείς τόσο ψηλά στη βαθμολογία; (video)

Η φετινή σεζόν έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Μια ματιά στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων αρκεί για να μας πείσει!

Σχετικά Άρθρα

Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και… τρίβεις τα μάτια σου! Αναρωτιέσαι εάν είναι σωστό ή μήπως έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος. Κι όμως, οι ομάδες - εκπλήξεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι αρκετές, καταλαμβάνοντας μάλιστα τις πρώτες θέσεις των εγχώριων πρωταθλημάτων τους. Διόρθωση. Των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης!

Σε μια χρονιά όπου απολαμβάνουμε το ταξίδι τεσσάρων ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, το ποδόσφαιρο έχει φροντίσει να προσφέρει και κάποιες ακόμα όμορφες «συγκινήσεις». Ορισμένα… παραμύθια, που ταξιδεύουν το μυαλό 20 χρόνια πριν, στη «μαγική» σεζόν του 2003-04. Εκεί όπου μεταξύ πολλών, η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Πόρτο κατέκτησε την κορυφή του Champions League!

Επιστρέφοντας στο 2023-24, κάποιες ομάδες έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις. Ας ξεκινήσουμε από τη La Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη της στη Βαρκελώνη (1-2) στο Clasico, βρίσκεται μεν στην πρώτη θέση, αλλά όχι μόνη. Η Ζιρόνα δε λέει να το βάλει κάτω και ισοβαθμεί με τη «Βασίλισσα» στους 28 βαθμούς! Σε 11 αναμετρήσεις μάλιστα, μετρά εννέα νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα. Αυτή από τους Μαδριλένους.

Στην Premier League θα περίμενε να δει κανείς τη Μάντσεστερ Σίτι να απολαμβάνει το «ρετιρέ» της βαθμολογίας. Εν αντιθέσει, βρίσκεται στην τρίτη θέση! Ο Άγγελος Ποστέκογλου οδηγεί σταθερά την Τότεναμ στην κορυφή, παραμένοντας αήττητος μετά από δέκα αγωνιστικές, για να αποδείξει πως η αποχώρηση του Χάρι Κέιν, τελικά δε σήμαινε τίποτα!

Αήττητη είναι και η Νις στη Γαλλία. Με έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης στη Ligue 1! Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί να την ξεπεράσει, αλλά προς το παρόν περιορίζεται στο «κυνήγι» της, ούσα έναν πόντο πίσω!

nice_2.jpg

Αναφορικά με την Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου τα έχει βρει… σκούρα και η αιτία έχει ονοματεπώνυμο! Ποιο είναι αυτό; Τσάμπι Αλόνσο! Η Μπάγερ Λεβερκούζεν με τον Ισπανό στο «τιμόνι» της τρέχει δίχως… φρένα. Είναι αήττητη στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος, μετά από εννέα αγωνιστικές, έχοντας μόλις μία ισοπαλία! Οι Βαυαροί παλεύουν, συνεχίζουν και εκείνοι χωρίς ήττα, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό», συνεχίζοντας στη δεύτερη θέση.

Παραμένοντας στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας, άξια αναφοράς είναι και η Στουργκάρδη. Την περασμένη χρονιά χρειάστηκε τα μπαράζ για να παραμείνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, ωστόσο φέτος, έχει έναν τρομερό Γκιρασί, που με 14 γκολ, την οδηγεί στην τρίτη θέση!

Μία ευχάριστη… έκπληξη υπάρχει πάντως και στην Ελλάδα. Έπειτα από εννέα παιχνίδια στη Stoiximan Super League, η Λαμία βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα! Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς και εντυπωσιάζει με την «εκρηκτική» εκκίνησή της!

Φυσικά, είμαστε ακόμα στην αρχή. Οι «οιωνοί», ωστόσο, δείχνουν ότι στο φινάλε της περιόδου ίσως και να βρεθούμε μπροστά σε άλλο ένα… θαύμα!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0