Football Talk

Ο Μέσι, οι «Χρυσές Μπάλες» και οι άλλοι: Τέσσερις χώρες βλέπουν τον Αργεντινό και… ζηλεύουν!

Ο Μέσι, οι «Χρυσές Μπάλες» και οι άλλοι: Τέσσερις χώρες βλέπουν τον Αργεντινό και… ζηλεύουν!

Έχει ήδη κάνει χώρο για την 8η «Χρυσή Μπάλα» στη συλλογή του. Ταυτόχρονα, όμως, ο Λιονέλ Μέσι θα πετύχει κάτι μοναδικό, ανεπανάληπτο.

Σχετικά Άρθρα

Μόνος του και… όλοι τους! Ο Λιονέλ Μέσι απέχει μόλις λίγες ώρες από την 8η «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του. Μόνο με κάποιο… θαύμα δεν θα ακούσει το όνομά του στην τελετή απονομής του βραβείου στο Παρίσι, το βράδυ της Δευτέρας (30/10).

Θεωρείται απίθανο να καταφέρει να φτάσει ξανά κάποιος σε αυτόν τον αριθμό μελλοντικά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατέκτησε με την Εθνική ομάδα της χώρας του το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα του Κατάρ, κάτι που φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τελική επιλογή για τη φετινή «Χρυσή Μπάλα».

Το μοναδικό αυτό κατόρθωμα, όμως, ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα. Με τα οκτώ του βραβεία, ο Μέσι θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τέσσερις χώρες μόνος του! Πορτογαλία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία μετρούν η καθεμία από επτά, τα οποία προέρχονται από διαφορετικούς ποδοσφαιριστές!

Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου έχει προσθέσει πέντε κατακτήσεις χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο, μία από τον Λουίς Φίγκο και μία από τον Εουσέμπιο. Οι Ολλανδοί έχουν τρία από τον Μάρκο Φαν Μπάστεν, ένα από τον Γκούλιτ και άλλα τρία από τον σπουδαίο Γιόχαν Κρόιφ.

Εν συνεχεία, η Γερμανία έχει δύο «Χρυσές Μπάλες» τόσο από τον Μπεκενμπάουερ, όσο και από τον Ρουμενίγκε, ενώ από μία μοιράζονται οι Γκερντ Μίλερ, Λόταρ Ματέους και Ματίας Ζάμερ. Όσον αφορά τους «μπλε», τα τρία βραβεία του Μισέλ Πλατίνι, όπως και εκείνα των Κοπά, Παπέν, Ζιντάν και προσφάτως Μπενζεμά, τους οδηγούν συνολικά στα επτά.

Αριθμός ικανός να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, αλλά όχι και να τον ξεπεράσει, καθώς φαίνεται, μετά το πέρας της αποψινής τελετής!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0