Football Talk

«Πάτησε» τους Σερραίους ο Παναθηναϊκός και τα δεδομένα που έχουν αλλάξει! (video)

«Πάτησε» τους Σερραίους ο Παναθηναϊκός και τα δεδομένα που έχουν αλλάξει! (video)

Τρίτη πεντάρα στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό και τα δεδομένα πλέον άλλαξαν. Οι ομάδες με μικρότερη δυναμικότητα πλέον τον… φοβούνται και ο λεκές της Κυριακής.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πεντάρα ΚΑΙ στον Πανσερραϊκό «πάτησε» ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μπορεί να μην είχε την καλύτερη ψυχολογία, καθώς προερχόταν από την εντός έδρας ήττα με τη Ρεν, αλλά ξέσπασε επάνω στους Σερραίους και πέτυχε μια εμφατική νίκη για να μαζέψει ακόμη ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα και να καθίσει στο πρώτο σκαλί της βαθμολογικής κατάταξης της Stoiximan Super League.

Δεν ήταν η πρώτη, αλλά η τρίτη φορά που το «Τριφύλλι» σκοράρει πέντε τέρματα σε κάποιον αντίπαλο του, με τον Παναιτωλικό να είναι η πρώτη ομάδα που… έπεσε θύμα στο Αγρίνιο στα μέσα του Σεπτέμβρη και ο Ατρόμητος ο δεύτερος στην αρχή του Οκτωβρίου στη Λεωφόρο. Το «κακό» τρίτωσε με τον Πανσερραϊκό και πλέον η ομάδα έχει… πετάξει από πάνω της την περσινή επιθετική εικόνα, με τα «1-0», «2-0» να διαδέχονται το ένα το άλλο, ακόμη και στα παιχνίδια με τις πιο ανίσχυρες ομάδες. Τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και τον Παναθηναϊκό τον… φοβούνται.

Ακόμα και ομάδες που τα τελευταία χρόνια δεν τα πήγε καλά ο Παναθηναϊκός απέναντι τους, έχουν αλλάξει ματιά, καθώς οι παραδώσεις έχουν σπάσει πλέον. Παράδειγμα στην Τρίπολη οι «πράσινοι» πέρασαν με 4-1. Μάλιστα, ο Αστέρας είναι και η μοναδική μικρομεσαία ομάδα από την οποία έχει δεχτεί γκολ ο Παναθηναϊκός. Με Βόλο, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Πανσερραϊκό το πηλίκο του παθητικού γράφει μηδέν. Κάπως έτσι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κρατάει στα χέρια της, την καλύτερη επιθετική επίδοση του πρωταθλήματος με 29 γκολ στο ενεργητικό της και την καλύτερη αμυντική επίδοση με 5 γκολ στο παθητικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε άψογα με πολλά γκολ, θέαμα και νίκη. Ο κόσμος από το γήπεδο έφυγε με χαμόγελο, όπως και έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Ακόμη και σε παιχνίδια που μπορεί να μην κερδίσει η ομάδα, οι θεατές βλέπουν τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν και να τα δίνουν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Σπόραρ με ένα γρήγορο γκολ άνοιξε τον δρόμο στο 45ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού, μετά την εξαιρετική μεταβίβαση του Πέρεθ από την σέντρα. Ο Βέρμπιτς χρειάστηκε την βοήθεια του Δεληγιαννίδη για να κάνει το 2-0, ενώ ο Σπόραρ με ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι και έκλεισε το ημίχρονο στο 3-0. Ο Βέρμπιτς έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει τα γκολ τέσσερα, αλλά το δοκάρι του είπε όχι, με την μπάλα να βρίσκει στην οριζόντια δοκό και ύστερα στην τελική γραμμή του τέρματος.

Το πρώτο ημίχρονο είχε φουλ άρωμα Σλοβενίας, με την εσάνς να παραμένει και στο δεύτερο μισό. Ο Σπόραρ εκτός του γκολ, παρέλαβε μπάλα και γύρισε πλάτη στο τέρμα, βλέποντας τον Τσέριν να κάνει κίνηση μέσα στην περιοχή και του έδωσε την μπάλα για να κάνει το 4-0. Την δουλειά ολοκλήρωσε ο Μαντσίνι 78ο λεπτό, ενώ εννιά λεπτά αργότερα ο ίδιος έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ του, καθώς ο βοηθός υπέδειξε εκτεθειμένο τον Αργεντινό και σήκωσε το σημαιάκι του.

Τέλος καλό, όλα καλά με το παιχνίδι, αλλά ο… λεκές, που δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η ένταση ανάμεσα στον Αράο και τον Μλαντένοβιτς. Με το σκορ να βρίσκεται στο 3-0, με κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή, ο Αράο έχει φύγει από την θέση του και κατευθύνεται προς τον Σπόραρ λέγοντας του κάτι σχετικά με τους αμυντικούς. Με έντονο ύφος εμπλέκεται ο Μλαντένοβιτς και υπάρχει ένας… εμφύλιος έντονος διαπληκτισμός. Ο Γιοβάνοβιτς στο 46’ τους αφήνει και τους δύο στα αποδυτήρια για παραδειγματισμό και χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «παιδική ασθένεια» στην συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα τονίζει πως αυτά τα περιστατικά μπορεί να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι στην ομάδα του και πόσο μάλλον στον Παναθηναϊκό.

Ας θεωρήσουμε το σκηνικό λήξαν και ας κρατήσουμε την ωραία εμφάνιση της ομάδας. Πλέον μπροστά του το «Τριφύλλι» έχει το παιχνίδι του Σαββάτου με την Λαμία, στο δημοτικό γήπεδο της πόλης και επικεντρώνεται εκεί!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0