Football Talk

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0: «Πράσινος» περίπατος με Σλοβένικο σόου! (video)

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 5-0: «Πράσινος» περίπατος με Σλοβένικο σόου! (video)
Με ιδιαίτερη ευκολία επικράτησε του Πανσερραϊκού ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο για τις υποχρεώσεις της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Την παράσταση έκλεψαν οι Σλοβένοι, καθώς είχαν κομβική συμμετοχή στις φάσεις των γκολ.

Απόγευμα Κυριακής με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Πανσερραϊκό για την 9η αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Η ομάδα των Σερρών έχει ήδη αποσπάσει ένα βαθμό από την ΑΕΚ, ενώ δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό και έχασε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Άρη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το… ματαιωμένο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στο Φάληρο και την αναμέτρηση με την Ρεν στη Λεωφόρο.

Το παιχνίδι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει εις τριπλούν, με τους Σλοβένους να πρωταγωνιστούν για το επίτευγμα αυτό. Στο δεύτερο μισό, Τσέριν και Μαντσίνι έδωσαν μεγαλύτερο εύρος στο σκορ και οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν ακόμη μια εμφατική εμφάνιση.

1ο ημίχρονο

Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό με ένα γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, «κόβοντας» τα αντίπαλα πόδια. Με μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ρούμπεν Πέρεθ, έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ με το τέρμα τον Σπόραρ, ο οποίος με ένα γεμάτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία βρήκαν τα «λιοντάρια» μετά το γκολ που δέχτηκαν, στο 8’ με τον Άλεξιτς να σουτάρει τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ, βάζοντας τέλος στη φάση.

Με μια πλαγιοκόπηση του Παλάσιος από τα δεξιά, το «Τριφύλλι» βγήκε στην κόντρα με… πολύ κόσμο στην αντίπαλη περιοχή, με τον Αργεντινό να βγάζει μια παράλληλη μπαλιά, εκεί που βρισκόταν ο Βέρμπιτς και πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει πρώτα στον Δεληγιαννίδη και της άλλαξε πορεία στο 12ο λεπτό. Το 2-0 καταλογίστηκε ως αυτογκόλ.

Τρία λεπτά πέρασαν μετά το γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι, με τον Πηλέα να αναπτύσσεται από τα αριστερά και να γυρίζει για τον Άλεξιτς, ο οποίος από το πρώτο δοκάρι επιχείρησε συρτό σουτ στην κίνηση, αλλά πέρασε λίγο έξω από την εστία.

Τετ-α-τετ για τον Πανσερραϊκό στο 28ο λεπτό, με τον Άλεξιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Λοντίγκιν, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλο του και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Στην κόντρα έφυγε ο Παναθηναϊκός, με τον Σπόραρ να αναπτύσσεται και τον Μπέργκστρομ να προσπαθήσει να τον σταματήσει, όμως έκοψε αντικανονικά τον Σλοβένο μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπόραρ, ο οποίος σούταρε με επιτυχία και διαμόρφωσε το 3-0 στο 42’.

Φάουλ για τον Παναθηναϊκό και κόκκινη για τον Πανσερραϊκό στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Το σημείο ήταν καλό και την μπάλα έστησε ο Βέμρπιτς, ο οποίος εκτέλεσε πολύ όμορφα με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να σκάει στο έδαφος επάνω στη γραμμή.

2ο ημίχρονο

Χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με δράση και γκολ στο 57’ συνεχίστηκε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός με μια συνεργασία του Σπόραρ, ο οποίος μοίρασε για τον Τσέριν που είχε πατήσει περιοχή, σούταρε και νίκησε για τέταρτη φορά τον Χόβαν.

Με το γκάζι… κολλημένο στο γκάζι συνέχισε ο Παναθηναϊκός, με τον Μαντσίνι να επιχειρεί ένα σουτ μέσα από την περιοχή, με το δοκάρι να λέει «όχι» στον Αργεντινό στο 69ο λεπτό.

Ανάπτυξη με τον Βαγιαννίδη από τα δεξιά για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να υποδέχεται μια πάσα και να βγάζει μια πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαντσίνι, ο οποίος πλάσαρε με επιτυχία κάνοντας το 5-0 στο 78’.

Με πολύ ωραία συνεργασία των παικτών τους, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν ακόμη μια τελική, με τον Κώτσιρα να επιχειρεί ένα σουτ από τα πλάγια στο 85’.

Για έκτη φορά βρέθηκε η μπάλα στα δίχτυα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Τσέριν να επιχειρεί ένα σουτ, τον Χόβαν να αποκρούσει και τον Μαντσίνι να μαζεύει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Ο βοηθός υπέδειξε εκτεθειμένο τον Αργεντινό και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς (46΄Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (71’ Ζέκα), Αράο (46’ Γεντβάι), Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (26’ Τσέριν), Μπερνάρντ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59’ Μαντσίνι), Σπόραρ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (84’ Μπραΐροβιτς), Πηλέας, Χατζησταύρος (64’ Μασαρίποφ), Μορέιρα, Στάικος (64’ Θυμιάνης), Τόμας (64’ Μασκανάκης), Ουεντράογκο, Άλεξιτς (77’ Μούργος).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0