Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Αυτό δεν ήταν ντέρμπι – Πάρτι του Πεπ στο «Ολντ Τράφορντ»! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Αυτό δεν ήταν ντέρμπι – Πάρτι του Πεπ στο «Ολντ Τράφορντ»! (video)

Ποιο ντέρμπι; H Μάντσεστερ Σίτι «διέλυσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέρασε με 3-0 από το «Ολντ Τράφορντ» και πήρε… εκδίκηση για την περσινή ανατροπή. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αποδοκιμασίες για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Μάντσεστερ Σίτι να συμπεριφερθεί στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντιμετωπίζοντας το ματς με τρομερή σοβαρότητα από την αρχή μέχρι το τέλος, με στόχο να πάρουν εκδίκηση από τους συμπολίτες του, από την περσινή ήττα με 2-1, με ανατροπή.

Το «Ολντ Τράφορντ» ήταν γεμάτο, ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον τιμήθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να μπει στην ίδια συζήτηση με αυτό του Έρικ Τεν Χαγκ, που αποδείχθηκε ξεκάθαρα κατώτερο των περιστάσεων.

Ο Χόιλουντ απείλησε πρώτος, με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στο ματς, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, η Σίτι ξεκίνησε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Η πρώτη της ουσιαστική στιγμή στο παιχνίδι μάλιστα, επί της ουσίας μετουσιώθηκε σε γκολ. Κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Ρόδρι από τον Χόιλουντ, και ο Έρλινγκ Χάαλαντ το μετουσίωσε σε γκολ στο 26ο λεπτό, σκοράροντας για πρώτη φορά απέναντι στη Γιουνάιτεντ, στο «Ολντ Τράφορντ».

Από εκεί και έπειτα, το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό και οι δύο τερματοφύλακες αποτέλεσαν τους μεγάλους πρωταγωνιστές, μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Έντερσον αντέδρασε απίστευτα σε προσπάθεια του Σκοτ ΜακΤόμινεϊ στο 40΄, για να έρθει ο Αντρέ Ονάνα και να πράξει κάτι ανάλογο, σε κοντινή κεφαλιά του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έδειχναν να είναι αποφασισμένοι, απείλησαν με ένα σουτ του Μπρούνο Φερνάντες, αλλά η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος, όταν ο Χάαλαντ σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς.

Υπέροχη ανάπτυξη από τη Σίτι, τελικός αποδέκτης ο Μπερνάρντο Σίλβα, που βρήκε τον Νορβηγό φορ στο δεύτερο δοκάρι και αυτός έφτασε τα 45 γκολ στην Premier League με την ομάδα του, σε 46 εμφανίσεις.

Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές του Τζακ Γκρίλις, για να ανεβάσουν οι φιλοξενούμενοι τον δείκτη του σκορ, ενώ ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Γιουνάιτεντ, ήταν ένα καλό σουτ του Ράσφορντ, μετά από φοβερή πάσα του Κρίστιαν Έρικσεν, το οποίο κατέληξε άουτ, στο 72’.

Και αφού το 2-0 δεν έγινε… 2-1, η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να «αποτελειώσει» την συμπολίτισσά της. Ο Φόντεν έκανε το 3-0, μετά από ασίστ του Έρλινγκ Χάαλαντ και υπό αυτή τη συνθήκη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε τις τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και στο +9 από την… προβληματική Γιουνάιτεντ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Έβανς, Λίντελεφ, Άμραμπατ (46' Μάουντ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Ράσφορντ (86' Ράσφορντ), Έρικσεν, Χόιλουντ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (87' Κόβατσιτς), Άλβαρες (87' Ντοκού), Χάλαντ



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0