Football Talk

Ο Χάρι Κέιν ήταν ήδη μύθος, αλλά στη Βαυαρία «χτίζει» έναν καινούργιο! (video)

Ο Χάρι Κέιν ήταν ήδη μύθος, αλλά στη Βαυαρία «χτίζει» έναν καινούργιο! (video)

Ο αποχωρισμός από την Τότεναμ ήταν δύσκολος, όμως, ήταν καιρός να αφήσει το βάρος της ομάδας που σήκωνε στους ώμους του και να κοιτάξει τον εαυτό του. Ο ερχομός του στην Μπάγερν Μονάχου τον ανανέωσε, τον «ανέστησε», του έδωσε... νέα πνοή! Και στη Βαυαρία αναγνωρίζουν τη συνεισφόρα του και, δικαίως, τον λατρεύουν σαν θεό!

Μυθικός, μαγικός, αξέχαστος, ανεπανάληπτος, άπιαστος είναι μερικές από τις λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει τον Χάρι Κέιν. Από την Τότεναμ, έφυγε διακεκριμένος, ένας σωστός record man! Όμως, κάπου στην πορεία είχε χάσει τον εαυτό του και η έλλειψη της ομάδας από τρόπαια, συνέβαλε σε αυτό.

Αποφάσισε να σκεφτεί το δικό του καλό, αυτό που θα τον έκανε πραγματικά χαρούμενο, ακόμη και αν αυτό προϋπόθετε να αφήσει πίσω την ομάδα που υπηρέτησε τόσα χρόνια. Και κάπως έτσι, εμφανίστηκε η Μπάγερν Μονάχου στον δρόμο του.

Πολλοί δεν πίστεψαν πως η μετάβαση θα ήταν εύκολη, αλλά εκείνος τους διέψευσε όλους. Ήταν λες και ξαναθυμήθηκε ποιος είναι, ένας κατακτητής ρεκόρ, ένας δημιουργός γκολ, γεννημένος να σκοράρει!

Αρκεί κανείς να δει τα νούμερα. Από τη στιγμή που έχει πατήσει το πόδι του στην Βαυαρία τα κοντέρ έχουν... χτυπήσει κόκκινο! Σε 13 παιχνίδια με την Μπάγερν Μονάχου σε όλες τις διοργανώσεις έχει σκοράρει 14 φορές και έχει μοιράσει επτά ασίστ. Στην Bundesliga μόνο, είναι... άχαστος και στις εννέα αγωνιστικές, έχοντας συμμετοχή σε 17 γκολ: τα 12 δικά του και στα άλλα πέντε, μέσω ασίστ.

Σαν να μην έφτανε αυτό έχει πετύχει δύο χατ-τρικ έως τώρα σε αυτά τα εννέα παιχνίδια, ενώ είναι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πάνω από 10 γκολ και δημιουργεί πάνω από πέντε ασίστ την τρέχουσα σεζόν στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ούτε τα ρεκόρ δεν τον προλαβαίνουν!

Το δεύτερο εκ των χατ-τρικ ήταν στο ματς κόντρα στην Ντάρμσταντ την Κυριακή (28/10), όπου έδειξε σε όλους πως καλύτερα είναι να μην τα βάζουν μαζί του. Εννέα σουτ, τα πέντε εντός στόχου, τέσσερα κοντρόλ στην αντίπαλη περιοχή, τρία γκολ, δημιουργία δύο ευκαιριών και μία ασίστ. Και αυτά δεν ήταν καν το αποκορύφωμα!

Το δεύτερο γκολ του για την βραδιά χαρακτηρίστηκε ήδη από πολλούς ως το γκολ της χρονιάς. Και όχι αδίκως, αφού σκόραρε από το δικό του μισό του γηπέδου αλά... Μπέκαμ.

Μια σκέτη απόλαυση που θύμισε το γκολ του ιδιοκτήτη της Ίντερ Μαϊάμι κόντρα στη Γουίμπλεντον στην εναρκτήρια μέρα της σεζόν 1996/97 της Premier League. Είναι αγγλική υπόθεση καθώς φαίνεται...



Σουζάννα Μποντίνη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0