Football Talk

Premier League: Άρσεναλ με απίθανο Ενκέτια και «πεντάρα», η Μπόρνμουθ κέρδισε για πρώτη φορά φέτος! (video)

Premier League: Άρσεναλ με απίθανο Ενκέτια και «πεντάρα», η Μπόρνμουθ κέρδισε για πρώτη φορά φέτος! (video)

Έκανε το χρέος της, επικράτησε με 5-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και παρέμεινε στη 2η θέση και στο -2 από την Τότεναμ η Άρσεναλ, έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή της τον Έντι Ενκέτια. Χατ-τρικ ο νεαρός Άγγλος, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Τζορτζ Μπάλντοκ και χρησιμοποιήθηκε από τον πάγκο. Σπουδαία νίκη για την Μπόρνμουθ με ανατροπή, 2-1 κόντρα στην Μπέρνλι, πρώτη για φέτος σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ήταν υποχρεωμένη να πανηγυρίσει το τρίποντο απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ η Άρσεναλ, ήταν δεδομένο πως θα υπήρχε και κούραση, εξαιτίας του ταξιδιού στη Σεβίλλη, αλλά ο Μικέλ Αρτέτα είδε τον Έντι Ενκέτια σε εξαιρετική ημέρα, με το rotation που προέβη να του βγαίνει στον απόλυτο βαθμό.

Ο νεαρός Άγγλος «ξεμπλόκαρε» την Άρσεναλ στο 27ο λεπτό, έπειτα από υπέροχη ασίστ του Ντέκλαν Ράις, για να έρθει στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου μέρους, και να κάνει δύο τα γκολ του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκάγιο Σάκα.

Το τρίτο γκολ του Ενκέτια στην βραδιά ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας και ήταν με διαφορά το κορυφαίο όλων, με τον Άγγλο να βρίσκει δίχτυα εκτός περιοχής, με τρομερό σουτ στο «Γ».

Όλα είχαν τελειώσει, αλλά οι αλλαγές του Μικέλ Αρτέτα μπήκαν με όρεξη στο ματς. Ο Βιέιρα κέρδισε πέναλτι και το μετουσίωσε σε γκολ στις καθυστερήσεις, για να έρθει ο Τομιγιάσου και να διαμορφώσει εν τέλει το 5-0, με ωραίο σουτ εντός περιοχής στο φινάλε.

Την ίδια ώρα, η Μπόρνμουθ κέρδισε για πρώτη φορά φέτος, αφήνοντας πλέον μόνο τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ως τη μοναδική ομάδα της Premier League, που δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Μπέρνλι στο «Βιτάλιτι», αλλά δεν επηρεάστηκε, με το γκολ του Τέιλορ στο 11ο λεπτό, να ισοφαρίζεται από τον Σεμένιο στο 22’.

Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Μπίλινγκ στο 76’, με την Μπόρνμουθ να παίρνει το «θρίλερ» και να βγαίνει για πρώτη φορά φέτος από την επικίνδυνη ζώνη, ούσα πλέον στην 17η θέση του πρωταθλήματος.



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0