Football Talk

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Το Clasico έχει όνομα και λέγεται… Τζουντ Μπέλινγκχαμ! (video)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Το Clasico έχει όνομα και λέγεται… Τζουντ Μπέλινγκχαμ! (video)

Κυριάρχησε, είχε ευκαιρίες, δοκάρια, αλλά και… αντίπαλο τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ. Ο Άγγλος απέδειξε ξανά ότι είναι ο νέος ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης, πέτυχε ένα «μυθικό» τέρμα στη Βαρκελώνη, έφτασε σε ακόμα ένα στις καθυστερήσεις και χάρισε μία σπουδαία νίκη (1-2, 28/10) στο Clasico απέναντι στην Μπαρτσελόνα!

Τι να πει κανείς για τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ; Ο «μύθος» του έχει ήδη αρχίσει να γράφεται, πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης! Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη στο Clasico της 11ης αγωνιστικής στη La Liga, βρήκε νωρίς το γκολ, είχε δοκάρια και ευκαιρίες, αλλά τελικά ο 20χρονος σταρ, με μία ασύλληπτη «βολίδα» και ένα… buzzer-beater, έφερε τα πάντα… τούμπα, χαρίζοντας τη νίκη στους Μαδριλένους (1-2, 28-10)!

Οι «μπλαουγκράνα» ευτύχησαν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ, μόλις στο 6ο λεπτό! Ο Τσουαμενί έκανε το λάθος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γκιντογκάν το εκμεταλλεύτηκε και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κέπα για το 1-0!

Στο 16’, ακόμα ένα λάθος για τους «μερένχες», που έδειχναν να έχουν… σαστίσει, στάθηκε ικανό να φέρει τους γηπεδούχους κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα. Ο Φερμίν πήρε την μπάλα, σούταρε, αλλά είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι!

Η ομάδα του Τσάβι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να φτάσει σε ακόμα ένα δοκάρι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 51’, η κεφαλιά του Μαρτίνεθ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Αραούχο σούταρε, αλλά είδε τον Κέπα να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι ευκαιρίες έρχονταν για την Μπαρτσελόνα, αλλά όχι και το γκολ, κάτι που εν τέλει «πλήρωσε». Ο Μπέλινγκχαμ ήταν ξανά εκεί και με ένα «μυθικό» σουτ έξω από την περιοχή στο 68’, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν και έγραψε το 1-1!

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιράζονταν από έναν πόντο. Δεν ρώτησαν όμως και τον… Άγγλο, που είχε άλλη άποψη! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από κόντρα στον Μόντριτς, έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, έκανε την ανατροπή για το 1-2 και χάρισε μία τεράστια νίκη στη «Βασίλισσα», μέσα στη Βαρκελώνη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μαρτίνεθ, Μπαλντέ, Γκιντογάν, Γκάβι, Φερμίν (72' Ρομέου), Κανσέλο (76' Γιαμάλ), Τόρες (61' Λεβαντόβσκι), Φέλιξ (76' Ραφίνια)

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρίντιγκερ, Μεντί (52' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρος (62' Μόντριτς), Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο (63' Χοσέλου), Βινίσιους (90+4' Βάθκεθ)

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0