Football Talk

Τότεναμ: Με τον Ποστέκογλου οδηγό κέρδισε το δικαίωμα να κοιτάει ψηλά (video)

Τότεναμ: Με τον Ποστέκογλου οδηγό κέρδισε το δικαίωμα να κοιτάει ψηλά (video)
Η Τότεναμ δείχνει ότι το σπάσιμο του ρεκόρ είναι μόνο η αρχή, οι Σον και Μάντισον μοιάζουν ασταμάτητοι και ο Ποστέκογλου έχει κάθε λόγο να είναι χαρουμενος.

Η αλήθεια είναι πως λίγοι περίμεναν το τρένο της Τότεναμ να σταματήσει στο Selhurst Park. Η Πάλας, όμως, βάλθηκε να αποδείξει το αντίθετο και έβαλε δύσκολα στα «Σπιρούνια», τα οποία χρειάστηκαν και τον εξαιρετικό Βικάριο με δύο καίριες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την τύχη στο πρώτο γκολ, για να καταλήξουν εν τέλει να πάρουν τη νίκη με 1-2.

Η Τότεναμ φαίνεται πως έχει μπει σε μια περίοδο ευφορίας και υγείας μετά την έλευση του Ποστέκογλου, πράγμα που έλειπε πέρσι με την τραγική σεζόν που την άφησε εκτός Ευρώπης. Ο Κόντε δεν ήθελε να βρίσκεται στην ομάδα λόγω των προσωπικών του προβλημάτων και αυτό είχε προφανώς αντίκτυπο στην εικόνα της ομάδας.

iPiccy-img_1_1.jpg

Φυσικά, δε μπορεί να συγκρίνει κάποιος την περσινή με τη φετινή Τότεναμ χωρίς να μιλήσει για τον ελέφαντα στο δωμάτιο… ή μάλλον για τον ελέφαντα που έφυγε από το δωμάτιο, τον Χάρι Κέιν.

Η Τότεναμ μπορεί να έχασε τον superstar της, αλλά δεν έχει χάσει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Έχει αυτή τη στιγμή την 3η καλύτερη επίθεση της Λίγκας τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε xG, κάτω μόνο από Νιουκάστλ και Λίβερπουλ, έχοντας μάλιστα σκοράρει 2 γκολ λιγότερα από όσα της αναλογούν με βάση την ποιότητα των ευκαιριών της.

Πώς όμως μπόρεσε η ομάδα του βόρειου Λονδίνου να το κάνει αυτό χάνοντας έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος και του κόσμου; Μα φυσικά, παίζοντας ποδόσφαιρο.

Ο Σον δείχνει καυτός με 8 γκολ σε 10 ματς (σε μόλις 4,27 xG) και έτοιμος να αναλάβει ένα ρόλο που συνήθως δεν είχε, δίνοντας με την ταχύτητα και την ικανότητα του στο να διανύει μέτρα με τη μπάλα νέα διάσταση στο παιχνίδι της Τότεναμ από την κορυφή της επίθεσης.



Παρά όμως τα γκολ και τα φώτα που δικαίως παίρνει ο Νοτιοκορεάτης, το σημείο κλειδί φέτος για την ομάδα του Ποστέκογλου είναι ο Τζέιμς Μάντισον. Ο διεθνής Άγγλος μεσοεπιθετικός κάνει απίστευτα πράγματα με 3 γκολ και 5 ασσίστ, 6 μεγάλες ευκαιρίες απο τα πόδια του και περίπου 70 επαφές με τη μπάλα ανά παιχνίδι (τεράστιος αριθμός για μεσοεπιθετικό) μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Κυρίως όμως, δείχνει ότι είναι πολλά παραπάνω από τον παίχτη που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια στη Λέστερ, είναι ταχύς σε σκέψη, κίνηση και εκτέλεση και ικανός στο να βοηθά στη γρήγορη μετάβαση της ομάδας του στο επιθετικό τρίτο. Δείχνει, φέτος, ότι μπορεί να υποστηρίξει άριστα πιο κυριαρχικό και ολοκληρωτικό παιχνίδι, να πατήσει περιοχή και να απειλήσει, καθώς και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Crystal Palace vs Tottenham LIVE: Premier League result and final score as  Spurs go five points clear | The Independent

Κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει η Τότεναμ να συνεχίσει την πορεία της με συνέπεια, και η αλήθεια είναι ότι μεσοεπιθετικά οι εναλλακτικές δεν είναι πολλές, ειδικά λόγω του θόλου τοπίου με την κατάσταση του Ισραηλινού Σόλομον.

Ο χρόνος θα δείξει, λοιπόν, και γιατί όχι φέτος η μάχη για το πρωτάθλημα να περιοριστεί στο βόρειο κομμάτι της αγγλικής πρωτεύουσας.


Χρήστος Αναγνώστου 

 www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0