Football Talk

Τίτλοι, διακρίσεις, ένδοξες εποχές: Πού πήγαν όλα αυτά Άγιαξ, Λυών και Σάλκε; (video)

Τίτλοι, διακρίσεις, ένδοξες εποχές: Πού πήγαν όλα αυτά Άγιαξ, Λυών και Σάλκε; (video)

«Βυθισμένες» σε μία… κόλαση που δε λέει να τελειώσει. Κάποτε τα χαμόγελα δεν σταματούσαν μεταξύ των οπαδών τους, όμως πλέον το πράγμα έχει στραβώσει για ορισμένες ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες…

«Μείνε ακόμα λίγο, μέχρι που να ξεφύγω, κι ύστερα πες μου γεια και πως θα 'ρθεις ξανά». Κάπως έτσι, σχεδόν… όσο κρατάει ένας καφές, εύχεται κάθε φίλαθλος που αγαπά την ομάδα του, να διαρκούν και οι άσχημες μέρες που την βλέπει να διανύει. Ιδίως εάν έχει βιώσει στιγμές ποδοσφαιρικής «μαγείας» μαζί της.

Κάποιοι ιστορικοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι βρίσκονται τη συγκεκριμένη στιγμή, σε αυτό ακριβώς το σημείο. Με τη Σάλκε φυσικά να ξεχωρίζει, μιας που η «κατηφόρα» έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια. Οι «βασιλικοί μπλε» έχουν κατακτήσει σπουδαία τρόπαια. Επτά πρωταθλήματα Γερμανίας, πέντε εγχώρια Κύπελλα και φυσικά το Κύπελλο UEFA.

Τι σημασία έχει όμως; Εδώ και αρκετό καιρό έχουν «βυθιστεί». Πέρυσι δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Bundesliga, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, έπειτα από διάλλειμα ενός έτους. Με την κατάσταση να γίνεται όλο και χειρότερη.

Η Σάλκε βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας, τρίτη από το τέλος, αλλά αυτό δεν πτοεί ούτε στο… ελάχιστο τους φιλάθλους της. Γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε αγωνιστική, με τους θεατές που παρακολουθούν τα παιχνίδια της να ξεπερνούν κατά μέσο όρο τους 61.000!

Στην Ολλανδία, η φετινή σεζόν δεν κυλά με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Άγιαξ. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, είναι προτελευταίος στην Eredivisie, με μόλις 5 πόντους. Δέχεται γκολ, ανατροπές και έχει κατορθώσει να σημειώσει μόλις μία νίκη.

Τίποτα δεν θυμίζει την ιστορική ομάδα του παρελθόντος, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση αρκετών παικτών που τίμησαν τη φανέλα του «Αίαντα». Πώς θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε, για μία ομάδα που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης τέσσερις φορές…

Η Λυών εν συνεχεία στη φετινή Ligue 1 δεν έχει ούτε μία… νίκη! Εννέα αγώνες μετρά έως στιγμής και έχει καταφέρει να πάρει μόλις τρεις ισοπαλίες. Κάτι που την τοποθετεί στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Γεγονός που την φέρνει αρκετά μακριά από τα 7 πρωταθλήματα, τα 5 Κύπελλα και τις σταθερές ευρωπαϊκές της παρουσίες.

Τρεις αδιαμφισβήτητα ιστορικές ομάδες, βρίσκονται σε κρίση. Είναι η εξαίρεση ή θα αποτελέσει τελικά τον κανόνα, με τις παλιές, καλές μέρες να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν; Ποιος ξέρει…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0