Football Talk

Από την Μασσαλία και τον Πειραιά, στη Βεστφαλία: Τα 5+1 κορεό που άφησαν… εποχή (video)

Από την Μασσαλία και τον Πειραιά, στη Βεστφαλία: Τα 5+1 κορεό που άφησαν… εποχή (video)

Όταν οι οπαδοί έχουν… κέφια πολλές φορές η ποδοσφαιρική αναμέτρηση έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς άπαντες «χαζεύουν» την κερκίδα, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στο χορτάρι. Μαρσέιγ και Ολυμπιακός μας χάρισαν άλλη μία τέτοια μοναδικής στιγμή και το BN Sports θυμήθηκε μερικές ακόμα…  

Το βράδυ της Πέμπτης (26/10) πέρα από συγκινήσεις και δύο σπουδαίες νίκες από τους Ολυμπιακό (2-1 την Γουέστ Χαμ) και ΠΑΟΚ (3-2 την Αμπερντίν), μας χάρισε δύο υπέροχα κορεό που «στόλισαν» τόσο το Βελοντρόν όσο και το Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Με αφορμή τις δύο αυτές υπέροχες ατμόσφαιρες που δημιουργήθηκαν σε Πειραιά και Μασσαλία, το BN Sports αναζήτησε και βρήκε, τα 5+1 καλύτερα κορεό των τελευταίων χρόνων.

Μαρσέιγ – ΑΕΚ 2023 (Europa League)

Σε μία πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου, οι οπαδοί της Μαρσέιγ βρισκόντουσαν «αγκαλιά» με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ δημιουργώντας ένα πάρτι πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Στις κερκίδες του Βελοντρόμ, αποτυπώθηκε η αμοιβαία αυτή αγάπη των αδελφοποιημένων οπαδών, με ένα κορεό που αντικατόπτριζε ιδανικά την μεταξύ του σχέση.


Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2023 (
Europa League)

Την ίδια ώρα ακριβώς, στον Πειραιά οι οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν τους Άγγλους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο των δύο ομάδων, οι κερκίδες του γηπέδου πήραν… χρώμα, με τους 30.000+ «ερυθρόλευκους» οπαδούς να αναγράφουν με χαρτάκια στον αέρα «This is Piraeus», ενώ η θύρα των οργανωμένων, ανύψωσε ένα πανό με ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παίκτης της Γουέστ Χαμ. «Tonight you dine in hell».


Ντόρτμουντ – Μάλαγα 2013 (
Champions League)

Στην τρελή πορεία της Ντόρτμουντ έως και τον τελικό του Champions League το 2013, οι οπαδοί της (ως συνήθως) ήταν στο πλευρό της. Για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Βεστφαλοί σχημάτισαν στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά», έναν άντρα με κιάλια και το μήνυμα «Στον δρόμο του χαμένου κυπέλλου».


Βασιλεία
Φιορεντίνα 2023 (Europa Conference League)

Ένα «βήμα» πριν τον τελικό του Europa Conference League η Φιορεντίνα έπρεπε να περάσει και από την έδρα της Βασιλείας. Οι Ελβετοί οπαδοί, όμως είχαν βαλθεί να κάνουν το έργο των «βιόλα» πολύ δύσκολο, κάτι που ξεκίνησε πριν καν την έναρξη του αγώνα. Με το άκουσμα του ύμνου, το γήπεδο καλύφθηκε από έναν δράκο τεραστίων διαστάσεων, μετατρέποντας τις κερκίδες σε μία πανδαισία χρωμάτων. Μπορεί η Βασιλεία να μην πήρε εν τέλει την πρόκριση (ήττα με 3-1 στην παράταση), μας χάρισε όμως μία μοναδική στιγμή.


Μίλαν – Ίντερ 2022 (
Serie A)

Η έχθρα των δύο ομάδων είναι ήδη γνωστή, άλλωστε δεν μοιράζονται απλώς την ίδια πόλη, αλλά και το ίδιο… γήπεδο. Το Μιλάνο χωρίστηκε και πάλι στα δύο για την 5η αγωνιστική της Serie A την σεζόν 2022/23. Οι «ροσονέρι» έκλεψαν την παράσταση με ένα τρομερό κορεό που απεικόνιζε ένα παιδί με την φανέλα της Μίλαν ως πρωταθλητή και δίπλα του έναν συνομήλικο με «νερατζούρι» χρώματα να… κλαίει. Ένα φαντασμαγορικό σόου που διήρκησε 10 λεπτά, ενώ χρειάστηκαν δύο μήνες για να δημιουργηθεί.

Μίλαν: Το backstage της coreo κόντρα στην Ιντερ (vid)


Λέγκια Βαρσοβία – Ντόρτμουντ 2016 (
Champions League)

Η Λέγκια έκανε και πάλι την εμφάνιση της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Με την επιστροφή της στο Champions League, φιλοξένησε τη Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα για την σεζόν 2016/17 και οι οπαδοί θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Με το μήνυμα «Guess who’s back» υποδέχθηκαν τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι βέβαια δεν πήγε και τόσο καλά καθώς οι Βεστφαλοί τους φιλοδώρησαν με έξι τέρματα (6-0).


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0