Football Talk

ΠΑΟΚ όπως λέμε Panathinaikos, Λουτσέσκου όπως λέμε Κυράστας! (video)

ΠΑΟΚ όπως λέμε Panathinaikos, Λουτσέσκου όπως λέμε Κυράστας! (video)
Άλλα τα μεγέθη, κι άλλο το Conference και το Champions League. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει «μπει» στους ευρωπαϊκούς ομίλους με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, πιάνοντας... ταχύτητες, άλλων εποχών!
Η μυθική ανατροπή του ΠΑΟΚ μέσα στη Σκωτία και την έδρα της Αμπερντίν (26/10, 3-2), δεν είχε απλώς ψυχολογική και βαθμολογική σημασία, αλλά και ιστορική.

Ποτέ ξανά στην ευρωπαϊκή του ιστορία του ΠΑΟΚ, δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης: να ξεκινήσει με τρεις νίκες, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές!

Κι όμως, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου το κατάφερε κι αυτό, γυρνώντας τον χρόνο πίσω στη σεζόν 2001/02, την τελευταία φορά που έπραξε κάτι ανάλογο, ελληνική ομάδα.



Ο μεγάλος Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα, γνωστός και ως... Panathinaikos, είχε καταφέρει σε έναν αντικειμενικά πολύ δύσκολο όμιλο, να ξεκινήσει με 3/3!

Είχε νικήσει κατά σειρά στο γκρουπ του στο Champions League, τη Σάλκε, ανήμερα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, την τότε Μαγιόρκα, με τον Σάμουελ Ετό στην ενδεκάδα της, και την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και των μεγάλων αστέρων!

Προφανώς, ο ΠΑΟΚ δεν κλήθηκε να λυγίσει ένα σύνολο όπως αυτό των Ανρί, Βιεϊρά, Μπέργκαμπ και η λίστα συνεχίζεται. Το επίτευγμά του, ωστόσο, παραμένει σπουδαίο και ιστορικό. Και πάνω απ' όλα;



Στα επερχόμενα ματς με Αμπερντίν και Ελσίνκι στην Τούμπα, έχει την ευκαιρία να γίνει ο μόνος ελληνικός σύλλογος με 5/5 σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και στην τελική, γιατί να μην το... ξανακάνει απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, για να θέσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0