Football Talk

Λίβερπουλ: Στο «Άνφιλντ» υπάρχει φαβορί, ρεκόρ… αιώνα, αλλά θυμάστε τι συνέβη την προηγούμενη φορά;

Λίβερπουλ: Στο «Άνφιλντ» υπάρχει φαβορί, ρεκόρ… αιώνα, αλλά θυμάστε τι συνέβη την προηγούμενη φορά;

Επτά συνεχόμενες νίκες στο «Άνφιλντ», για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα από τη Λίβερπουλ και μνήμες από τη σεζόν 1990-91. Καλά θυμάστε. Τότε που θα έπαιρνε τον τίτλο, αλλά ο Κένι Νταλγκλίς παραιτήθηκε, η Άρσεναλ το εκμεταλλεύτηκε και εκείνο το πρωτάθλημα αποτέλεσε απαρχή για μία «ανομβρία» 30 ετών!

Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει και τα επτά παιχνίδια της στο «Άνφιλντ» αυτή τη σεζόν μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις, το μεγαλύτερο, δικό της σερί της από το 1990-91. Στο ρεκόρ αυτό συμπεριλαμβάνεται το ματς του Λιγκ Καπ εναντίον της Λέστερ, καθώς και οι δύο νίκες του Europa League επί της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και της Τουλούζ. Η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ είχε ανάλογο ξεκίνημα και πέτυχε να κερδίσει τα πρώτα επτά επίσημα παιχνίδια εντός έδρας στην αρχή της σεζόν, ήταν πριν από 33 χρόνια.

Εκείνη τη σεζόν, το 1990-91 φαινόταν ότι οι «κόκκινοι» υπό την καθοδήγηση του Κένι Νταλγκλίς ήταν σε τροχιά για έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος. Οι νίκες επί της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Άστον Βίλα με το ίδιο σκορ (2-1) διαδέχθηκαν τη συντριβή επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Στη συνέχεια, τρεις ακόμη νίκες, με τη Ντέρμπι Κάουντι με 2-0, με την Τσέλσι με το ίδιο σκορ και με τη Λούτον με 4-0, ανεβάζοντας το σύνολο σε επτά εντός έδρας νίκες στη σειρά. Η πρώτη ομάδα εκείνη τη σεζόν, που δεν ηττήθηκε στο «Άνφιλντ», ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, που κράτησε το 2-2 μέχρι τέλους, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, το 1990.

Δεν υπήρχαν ευρωπαϊκά παιχνίδια εκείνη τη σεζόν, καθώς η Λίβερπουλ εξέτιε την απαγόρευσή της από την UEFA για τα τραγικά γεγονότα στο στάδιο Heysel στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1985.

Δυστυχώς, για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, η σεζόν δεν κύλησε ομαλά. Η απρόσμενη παραίτηση του Κένι Νταλγκλίς, τον Φεβρουάριο του 1991, ενώ η ομάδα ήταν στην κορυφή της Λίγκας, προκάλεσε μια γιγάντια κατάρρευση τις εβδομάδες που ακολούθησαν και η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο για δεύτερη φορά σε τρεις σεζόν.

Εκείνη η σεζόν ήταν αυτή που ξεκίνησε την πολύ δύσκολη περίοδο των 30 ετών χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τη Λίβερπουλ που τελείωσε το 2019-20.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0