Football Talk

Πάλεψε και απείλησε ο Παναθηναϊκός, αλλά η αστοχία σε τέτοια βράδια κοστίζει... διπλά! (video)

Πάλεψε και απείλησε ο Παναθηναϊκός, αλλά η αστοχία σε τέτοια βράδια κοστίζει... διπλά! (video)

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Europa League, να ήταν άστοχος και να μην του «βγήκε» το ματς κόντρα στη Ρεν, όμως, έχει πράγματα να «κρατήσει»...

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στο Europa League μετά από την εμφατική νίκη επί της Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ και την ισοπαλία στο Ισραήλ με την Μακάμπι Χάιφα, οι «πράσινοι» σημείωσαν την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση όπου έμειναν με άδεια τα χέρια, χωρίς να προσθέσουν βαθμό στο σύνολο της βαθμολογικής τους συγκομιδής.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με δυναμικό τρόπο για το «Τριφύλλι», έχοντας δύο γρήγορες επισκέψεις στην περιοχή της Ρεν, που τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας, αλλά στην πρώτη φάση των Γάλλων στον αγώνα, όλα… πάγωσαν. Ένα φθηνό γκολ στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού «έκοψε» τα φτερά και τα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς. Η ομάδα δεν έμεινε σε αυτό και κατάφερε να συνέλθει σχετικά γρήγορα από το... χαστούκι που δέχτηκε.

Η αστοχία που είχε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, της στέρησε το δικαίωμα να έρθει μπει γρήγορα στο παιχνίδι με ένα γκολ ισοφάρισης. Μεγάλη ευκαιρία είχε με τον Τσέριν να εκτελεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Μανταντά, με τον Γάλλο να έχει απάντηση στον Σλοβένο, αλλά κορυφαία φάση ήταν αυτή του Ιωαννίδη στο 41’, με τον Μπερνάρντ να τα κάνει όλα άψογα, να εξολοθρεύει κάθε αντίπαλο που βρήκε στο διάβα του και να βγάζει πάσα πάρε-βάλε στον συμπαίκτη του. Ο Έλληνας φορ όμως δεν πλάσαρε καλά και η μεγαλύτερη ευκαιρία για ισοφάριση… πετάχτηκε στα σκουπίδια. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του ίδιου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μισού, μετά την πολύ όμορφη ενέργεια του Παλάσιος.


Μετά την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός δέχτηκε ακόμη ένα «παγωμένο» γκολ στο 49’ από στημένη φάση, με την μπάλα να περνάει από όλα τα σώματα και να καταλήγει στον Καλιμουεντό, όπου είχε την έμπνευση και την ιδέα να επιχειρήσει τακουνάκι στην κίνηση, με την κατάληξη της φάσης να τον δικαιώνει, αφού έκανε το 2-0. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» βρέθηκαν να… κυνηγάνε το παιχνίδι με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος τους. Παρόλα αυτά ένα μαρκάρισμα του Ασινιόν στον Παλάσιος εντός της περιοχές δεν… συγκίνησε τον πορτογάλο ρέφερι. Ο VAR ανέλαβε δράση, τον κάλεσε να επανεξετάσει ορθά την επίμαχη φάση, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης έπιασε την μπάλα, την έστησε, εκτέλεσε και έκανε το 2-1 στο 61’. Μπροστά τους οι «πράσινοι» είχαν σχεδόν 30, καθαρά, αγωνιστικά λεπτά. Φάσεις ήρθαν, όμως η αστοχία συνεχίστηκε και ήταν ένα κομμάτι το οποίο ο Παναθηναϊκός πλήρωσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε τέτοια βράδια, η αστοχία είναι αμείλικτη και δεν συγχωρεί.

Αν συνεχίσουμε και στις λεπτομέρειες που οδήγησαν στην πρώτη ήττα της ομάδας, η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο προπονητής δεν βγήκαν. Ο Παλάσιος βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ, με πολλή διάθεση και ενέργεια, αλλά αντικαταστάθηκε από τον Αϊτόρ, τον οποίο όλοι θέλουν να δουν να επανέρχεται στα αγωνιστικά επίπεδα πριν τον τραυματισμό του. Δυστυχώς ακόμα όμως το μυαλό και το σώμα δεν τον ακολουθεί. Η επιλογή να αποσύρθεί στον πάγκο ο Τσέριν, με τον Βιλένα να περνάει στον αγωνιστικό χώρο, δεν επιβεβαίωσε την απόφαση του Γιοβάνοβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Σλοβένος «έβγαζε μάτια». Με την είσοδο του Σπόραρ, ο Ιωαννίδης πέρασε στη θέση «10» και εκεί περιορίστηκε χωρίς να μπορεί να συνεισφέρει.

Αυτά έχει ο αθλητισμός όμως, εκτός από τις νίκες, τις χαρές και τους πανηγυρισμούς, έχει και ήττες, κατεβασμένα κεφάλια και στεναχώριες. Για αυτό όμως είναι και τόσο ενδιαφέρον. Μπορεί να χάθηκε ένα παιχνίδι, αλλά όχι ο πόλεμος. Υπάρχουν ακόμη τρεις αναμετρήσεις μπροστά μας, με τον Παναθηναϊκός να είναι ικανός να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση κάποιο ευρωπαϊκού κυπέλλου. Προς το παρόν όμως, τα κεφάλια μέσα γιατί την Κυριακή έρχεται παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στη Λεωφόρο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0