Football Talk

«Χαρούμενο το 1989»: Η ΑΕΚ έπεσε σε νέο Σαντόζ και... θυμήθηκε τον Πατίκα! (video)

«Χαρούμενο το 1989»: Η ΑΕΚ έπεσε σε νέο Σαντόζ και... θυμήθηκε τον Πατίκα! (video)
Πέρασαν 24 χρόνια από την τελευταία επίσκεψη της ΑΕΚ στο Βελοντρόμ. Και παρότι την υποδέχθηκε με «ανοιχτές αγκάλες», αποδείχθηκε εξίσου... αφιλόξενο, με το 1989.
Τίποτα δεν πήγε καλά για την ΑΕΚ απέναντι στη Μαρσέιγ. Αμφισβητούμενο γκολ, αμφισβητούμενο πέναλτι κι ένα ολέθριο λάθος του Στάνκοβιτς. Και κάπως έτσι, πέραν των δικών της προβλημάτων, όπως οι πολλές απουσίες της, δεν γίνεται να βγει από την εξίσωση η πολύ κακή διαιτησία του Ντάνιελ Στεφάνσκι.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, πιθανότατα άδικα, καθώς ο Βιτίνια απλώνει το χέρι και σπρώχνει τον Βίντα, πριν σκοράρει στο 27', ενώ στο 69', το αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι του Άμραμπατ, «τελειώνει» το ματς.

Και κάπως έτσι, ο χρόνος γύρισε πίσω στο 1989. Στις 18 Οκτωβρίου, στην πρώτη -και μοναδική έως τη φετινή- επίσκεψη της ΑΕΚ στο Βελοντρόμ, για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Τότε που βίωσε μία «σφαγιαστική» διαιτησία από τον Ζορζ Σαντόζ, με αποκορύφωμα, το γκολ του Πατίκα που δεν μέτρησε, για να δοθεί φάουλ... υπέρ του!



Κι όμως, ο Ελβετός διαιτητής εκείνου ματς, κληρονόμος και ιδιοκτήτης μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, είχε αποφασίσει το απίστευτο: σε τάκλιν από πίσω στον Τζίμι Πατίκα, έδωσε φάουλ, ενώ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Για κόκκινη κάρτα ούτε λόγος, ενώ για κακή τύχη της ΑΕΚ, κι ενώ το ματς ήταν στο 0-0, η εκτέλεση του φάουλ από τον Οκόνσκι «σταμάτησε» στο δοκάρι.



Πολλά ακούστηκαν για τη σχέση του Σαντόζ με τον πανίσχυρο πρόεδρο της Μαρσέιγ, Μπερνάρ Ταπί, μετέπειτα Υπουργό στη Γαλλία, αλλά όλα σε επίπεδο «παραφιλολογίας».

Το μόνο που έχει μείνει από εκείνη τη βραδιά και δεν χρειάζεται αποδείξεις, ήταν η τραγική διαιτησία του Σαντόζ και το «τι θα είχε γίνει αν είχε μετρήσει το γκολ του Πατίκα».

Για την ιστορία, οι Γάλλοι επικράτησαν με σκορ 2-0 κι έβαλαν τις βάσεις για την πρόκρισή τους από τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Όπως κι έγινε, μετά το 1-1 στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας...



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0