Football Talk

Μαρσέιγ - ΑΕΚ 3-1: Όλα στραβά κι ανάποδα! (video)

Μαρσέιγ - ΑΕΚ 3-1: Όλα στραβά κι ανάποδα! (video)
Έμεινε πίσω στο σκορ από αμφισβητούμενο γκολ, ισοφάρισε, έμεινε με δέκα από τραγικό λάθος του Στάνκοβιτς, και είδε άλλα δύο πέναλτι, να δίνονται εις βάρος της, φτάνοντας τα πέντε, σε τρία ματς στους ομίλους του Europa League! Όλα ήταν εις βάρος της ΑΕΚ στο Βελοντρόμ, και ηττήθηκε με σκορ 3-1 (26/10) από τη Μαρσέιγ!
Ήταν από εκείνες τις βραδιές, που ό,τι κι αν κάνεις, όλο το σύμπαν συνωμοτεί εις βάρος σου! Η ΑΕΚ «πάλεψε» με τις απουσίες πριν το ματς με τη Μαρσέιγ, και κατά τη διάρκειά του, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα γκολ τουλάχιστον αμφισβητούμενο, δύο πέναλτι (με το ένα επίσης να.. ελέγχεται) και μία αποβολή!

Εν τέλει, ηττήθηκε με σκορ 3-1 (26/10) στο Βελοντρόμ, και «εκθρονίστηκε» από την κορυφή του 2ου ομίλου του Europa League.

Ο Βιτίνια «άνοιξε» το σκορ στο 27', ισοφάρισε ο Πινέδα στο 53' κι όλα... στράβωσαν στο 55', μετά από τραγικό λάθος του Στάνκοβιτς, που έφερε την αποβολή του (57') και το γκολ του Χαρίτ από πέναλτι (60'). Με τον ίδιο τρόπο, ο Βερετούτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 69'.

Εκπληκτικές εικόνες πριν τη «σέντρα», αλλά κι όσο παιζόταν το ματς, με τους οπαδούς των δύο ομάδων, να τραγουδούν παρέα. Φοβερό κορεό, στα χρώματα των δύο αδελφοποιημένων συλλόγων.



Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά. Απείλησαν με τον Εντιαγέ στο 20' και στο 24', αλλά ο Στάνκοβιτς είπε «όχι». Εν τέλει, το σκορ «άνοιξε» στο 27' με τον Βιτίνια, σε μία φάση που σήκωσε πολλή συζήτηση, για ύπαρξη φάουλ πάνω στον Βίντα. Διαιτητής και VAR, όμως, είχαν διαφορετική άποψη.



Η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο και αντέδρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ισοφάρισε με τον Πινέδα στο 53', μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μάνταλου, αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, όλα πήγαν στραβά.



Ο Στάνκοβιτς έκανε ένα τραγικό λάθος στο 55', δίνοντας «ασίστ» στον Βιτίνια, τον οποίο και ανέτρεψε. Είδε την κόκκινη κάρτα, μετά από παρέμβαση του VAR, και δόθηκε πέναλτι.

Ο Χαρίτ το μετέτρεψε σε γκολ στο 60' και εννιά λεπτά αργότερα, το «έργο» έπαιξε σε επανάληψη.



Ο διαιτητής είδε πέναλτι του Άμραμπατ πάνω στον Λόντι, ο VAR συμφώνησε με την απόφασή του, και ο Βερετούτ, «έγραψε» το 3-1 ως τελικό σκορ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μαρσέιγ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (89' Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλερντί (89' Μεϊτέ), Λόντι, Χαρίτ (74' Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερετούτ (89' Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75' Σαρ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (αποβ. 57'), Σιντιμπέ (46' Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (44' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (75' Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (75' Ελίασον), Πινέδα, Μάνταλος (59' Αθανασιάδης), Τσούμπερ.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0