Football Talk

Ευρώπη, πράξη 3η, με τέσσερις ελληνικές ομάδες στους ομίλους: Τότε, δεν είχε πάει καλά αυτό… (video)

Ευρώπη, πράξη 3η, με τέσσερις ελληνικές ομάδες στους ομίλους: Τότε, δεν είχε πάει καλά αυτό… (video)

Πότε είχαμε τέσσερις ελληνικές ομάδες στους ομίλους για τελευταία φορά; Τι είχε συμβεί τότε; Πόσο «μεγάλο» ματς είχε κάνει ο Ρομπέρτο, γιατί ο Χάρι Κέιν πέτυχε χατ-τρικ, αλλά ήταν ο πρωταγωνιστής με… γάντια; Πώς ισοφάρισε ο Νίκος Καρέλης και γιατί ο Κούρτιτς έπαιζε στην Τούμπα αντίπαλος; Το BN Sports κάνει ταξίδι στον… χρόνο!

Η πιο μεγάλη ώρα πλησιάζει. Τέσσερις ελληνικές ομάδες στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πράξη 3η. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, όλες διεκδικούν τις πιθανότητές τους και αναμένουμε ένα πολύ μεγάλο βράδυ, το οποίο ενδεχομένως να δώσει και βαθμούς στην Ελλάδα, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στις δύο προηγούμενες «στροφές».

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η ΑΕΚ μεταβαίνει στη Γαλλία, όπου θα συναντήσει τη Μαρσέιγ, ο Παναθηναϊκός θέλει να επαναλάβει τη νίκη με τη Βιγιαρεάλ στην Αθήνα, και κόντρα στη Ρεν, και ο ΠΑΟΚ έχει ταξίδι στη Σκωτία και ματς με την Αμπερντίν, που είναι τελευταία στον όμιλό του στο Europa League.

Για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, και για την ακρίβεια, από τη σεζόν 2014-15, η Ελλάδα έχει τέσσερις εκπροσώπους σε τελική φάση ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ως στιγμής, τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από τότε.

Τι είχε συμβεί όμως στην 3η αγωνιστική των ομίλων εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στο Champions League, και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης στο Europa League;

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη επί της Γιουβέντους, εντός έδρας, με 1-0. Πολλοί θα το θυμούνται. Ένα πολύ μεγάλο βράδυ του Ρομπέρτο, ένα γκολ του Κασάμι και ένα πολύτιμο τρίποντο, με φόντο την πρόκριση στους «16».


Εκτός έδρας αγωνιζόταν τότε ο Παναθηναϊκός, με τους «πρασίνους» να μην έχουν κάνει… νίκη στα πρώτα δύο ματς, να συναντούν την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία και να μένουν στο 1-1. Είχε ισοφαρίσει για την ελληνική ομάδα ο Νίκος Καρέλης, τρία λεπτά πριν το φινάλε, δεν πανηγύρισε τότε τρίποντο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, σε ολόκληρη τη διαδικασία.


Περνάμε στον ΠΑΟΚ, που είχε ξεκινήσει φορτσάτος από την πρεμιέρα με την Ντιναμό Μινσκ και τη νίκη με 6-1. Προσγειώθηκε απότομα όμως, με δύο διαδοχικές ήττες, δίχως να βρει γκολ και 3η αγωνιστική απέναντι στη Φιορεντίνα στην Τούμπα. Επικράτησαν με 1-0 οι «βιόλα», το γκολ ο Βάργκας, αντίπαλος τότε ο Γιασμίν Κούρτιτς, που εν συνεχεία συνδέθηκε με τα… ασπρόμαυρα.


Τέλος, το δυσκολότερο έργο – πιθανώς – όλων, είχε ο Αστέρας Τρίπολης. Διότι συζητάμε για το αλησμόνητο ματς στην έδρα της Τότεναμ και την ήττα με 5-1. Γκολ-άρα ο Λαμέλα, τερματοφύλακας ο Χάρι Κέιν, γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μπαράλες. Εκπληκτικό παιχνίδι!

Πέρασαν λοιπόν εννέα χρόνια από την προηγούμενη, 3η αγωνιστική, με τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Απολογισμός τότε; Τέσσερις βαθμοί, ένα clean sheet, αυτό του Ολυμπιακού, ένα γκολ από Έλληνα, τον Νίκο Καρέλη και έναν… Χάρι Κέιν τερματοφύλακα. Μπορούμε και καλύτερα. Και ίσως, να ήρθε η ώρα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0