Football Talk

European mode και οι… λεπτές κινήσεις του Γιοβάνοβιτς!

European mode και οι… λεπτές κινήσεις του Γιοβάνοβιτς!

Μετά το χάος στο Φάληρο, ο Παναθηναϊκός είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι με τη Ρεν, έχει μπει σε… European mode και οι βλέψεις του Γιοβάνοβιτς εν όψει του παιχνιδιού!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Μπρος ολοταχώς, με το μυαλό προσηλωμένο στο παιχνίδι με τη Ρεν συνεχίζει ο Παναθηναϊκός, για το 2ο εντός έδρας παιχνίδι των ομίλων του Europa League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές συγκεντρωμένους στους αγωνιστικούς στόχους και το μετουσιώνει και στην πράξη, άλλωστε αυτό το αποδεικνύει στην πράξη.

Τα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρόλο αυτά, δεν γίνεται να μην ασχολείται και να σφυρίζει αδιάφορα, καθώς σε πρώτη φάση έχει και το έννομο συμφέρον ως οργανισμός για την αποκατάσταση και την επιβολή των κανόνων, αλλά επιπλέον είναι ζήτημα «τιμής» του συλλόγου. Κατά το παρελθόν πολλές φορές μπήκε στον ρόλο του «καλού παιδιού» και ζημιώθηκε. Στην προκειμένη περίπτωση όμως έπραξε όπως όφειλε και διεκδίκησε το δίκιο του, χωρίς να ρίχνει το επίπεδο. Η δικαστική αίθουσα είναι το μέρος που θα ολοκληρωθεί η έκβαση του «αιώνιου» ντέρμπι, όπου άπαντες περίμεναν. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε κύρια παρέμβαση στην υπόθεση μάλιστα, ζητώντας τον μηδενισμό του Ολυμπιακού για το παιχνίδι και τις ισχύουσα κυρώσεις που πρέπει να δεχθεί.

Πολύ αναφερθήκαμε στα εν λόγω γεγονότα όμως και η ομάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση κόντρα στην Γαλλική ομάδα, η οποία βρίσκεται ναι μεν κάτω από τους «πράσινους» βαθμολογικά, αλλά δεν παύουν να αποτελούν κίνδυνο. Ολόκληρος ο όμιλος όμως είναι ιδιαίτερα ισορροπημένος, με… αουτσάιντερ την Μακάμπι Χάιφα. Τον συγκεκριμένο όρο δεν το χρησιμοποιούμαι σε καμία περίπτωση για τις αγωνιστικές της δυνατότητες, αλλά για όλα τα θλιβερά γεγονότα που πραγματοποιούνται στο Ισραήλ. Ουσιαστικά έχει… ξεσπιτωθεί και αναμένεται να δούμε το μέρος που θα δώσει τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, διότι το πρωτάθλημα της βρίσκεται σε αναστολή μέχρι νεοτέρας.

6007219_1.jpg

Το «Τριφύλλι» από μεριάς του σωματικά δεν καταπονήθηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς αγωνίστηκε για ένα μόνο ημίχρονο και είναι πιο… φρέσκος από την αντίπαλη Ρεν, η οποία προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Στο κομμάτι της αρχικής ενδεκάδας δεν προβλέπονται μετατροπές, με τον προπονητή να έχει στο δυναμικό του και τον Τιν Γεντβάι, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο και προπονήθηκε κανονικά τις προηγούμενες ημέρες. Στην περίπτωση λοιπόν που ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει κάποια αλλαγή θα είναι αυτή του Κροάτη στην θέση του Ρούμπεν Πέρεθ, με τον Αράο να μετακινείται στην φυσική του θέση ως αμυντικό χαφ.

Από εκεί και πέρα η απουσία του Χουάνκαρ συνεχίζει να υπάρχει με τον Μλαντένοβιτς να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής για το αριστερό άκρο της άμυνας. Συνεπώς η ενδεκάδα θα ξεκινήσει από τον Μπρινιόλι κάτω από την εστία. Αριστερά και δεξιά της άμυνας θέση βασικού θα πάρουν Μλαντένοβιτς και Βαγιαννίδης αντίστοιχα, ενώ ανάμεσα τους θα βρεθεί ο Σένκεφελντ με το ζευγάρι που θα επιλέξει ο κόουτς. Στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Αράο, Τσέριν και Τζούριτσιτς, ενώ μπροστά τους πρόκειται να αρχίσουν Μπερνάρντ, Παλάσιος στα εξτρέμ και Ιωαννίδης στην κορυφή.

Η αποστολή που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός είναι κομβικός και κάθε αποτέλεσμα είναι ικανό να αναταράξει τις ισορροπίες του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλο. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευκαιρία τους παρουσιαστεί και να αποδειχθούν ουσιαστικοί. European mode: «ΟΝ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0