Football Talk

Η γνωμάτευση που άλλαξε, αλλά δεν άλλαξε, οι πιέσεις που υπήρξαν, αλλά δεν υπήρξαν!

Η γνωμάτευση που άλλαξε, αλλά δεν άλλαξε, οι πιέσεις που υπήρξαν, αλλά δεν υπήρξαν!
Από το βράδυ της Κυριακής, έως το μεσημέρι της Δευτέρας, μόνο μία λέξη περιγράφει όσα γράφτηκαν, ξαναγράφτηκαν ή πάρθηκαν πίσω, για τη γνωμάτευση του γιατρού στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: ΧΑΟΣ!
Όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις από τη ρίψη της κροτίδας στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, έως και το μεσημέρι της Δευτέρας (23/10), είναι λογικό να έχουν χαθεί!

Άλλα πράγματα προέκυπταν τις πρώτες ώρες μετά τη διακοπή, άλλα από την πρώτη τοποθέτηση του γιατρού, άλλα από το φύλλο αγώνος και άλλα από τις τελευταίες του δηλώσεις.

Γενικότερα, επικρατεί ένα χάος και για να μπει μία τάξη, ας δούμε τα γεγονότα με χρονική σειρά.

Κυριακή 22/10, ώρα 22:15.

Σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό, ο γιατρός άλλαξε γνωμάτευση, η οποία ζητούνταν, πλέον, εγγράφως, για να κινηθεί νομικά η ΠΑΕ εναντίον του.

Κυριακή 22/10, ώρα 23:55.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στις δηλώσεις του μετά την οριστική διακοπή του ματς, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για να μη μακρηγορούμε, αυτό που έγραψε ο γιατρός είναι πως κατά τη γνώμη του, μετά από εξέτασή του μία ώρα μετά το συμβάν, η κλινική του εικόνα του Χουάνκαρ ήταν ικανοποιητική. Από εκεί και πέρα δεν έχει στο γήπεδο μηχανήματα και εργαστήριο για να κάνει περεταίρω εξετάσεις για να πει αν ήταν fit ή not fit. Σύμφωνα με τον κανονισμό, πρέπει να τον κοιτάξουμε ξανά στη Super League, ο γιατρός δεν μπορεί να το πει με ακρίβεια αυτό, γιατί χρειάζονται εξετάσεις από μηχανήματα, που δεν υπάρχουν στα γήπεδα. Ακούστηκε ένας κρότος, εκεί ήταν παίκτες και των δύο ομάδων, που έκαναν ζέσταμα. Μόνο ένας ποδοσφαιριστής έδειξε να έχει πρόβλημα. Ο γιατρός ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε επαφή με την κροτίδα. Από τον κρότο ο παίκτης είπε πως δεν μπορεί να σηκωθεί και πως ζαλίζεται. Φεύγοντας, τον είδαμε να φορά και κολάρο. Αυτά είναι παραμύθια, που είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα».

Δευτέρα 23/10, ώρα 02:41.

Ο γιατρός του αγώνα, Χρήστος Γώγος, τοποθετείται μέσω social media, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Λειτουργώ πάντα για το καλό των ασθενών μου. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψα την προοδευτική βελτίωση της κλινικής του εικόνας ενώπιον και των ορθοπαιδικών συναδέλφων των δύο ομάδων».

Δευτέρα 23/10, ώρα 11:43.

Έρχεται στο «φως» το φύλλο αγώνα, στο οποίο ο διαιτητής της αναμέτρησης, Φάμπιο Μαρέσκα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο γιατρός του αγώνα δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν το ν. 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο. Άρχισε λοιπόν να γράφει τη συνημμένη δήλωση στις 22.10 και την υπέγραψε 40 λεπτά αργότερα.

Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό του αγώνα να αλλάξει την απόφασή του και επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και τις αστυνομικές αρχές, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξανά αρχίσει ο αγώνας».

Δευτέρα 23/10, ώρα 15:10.

Ο Χρήστος Γώγος φιλοξενείται στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και δηλώνει, μεταξύ άλλων:

«Στη γνωμάτευση λοιπόν τι λέει ο γιατρός του αγώνα; "Κύριοι, νευρολογικά από την κλίμακα της Γλασκώβης που το 15 είμαστε όλοι εμείς, 15 είναι κι αυτός (Χουάνκαρ). Το αν δεν ακούει ευθύνεται σε άλλη παράμετρο για εργαλεία που δεν έχουμε εδώ. Αφού είχε περάσει 1 με 1,5 ώρα τότε αποφάσισαν να τον πάνε στο νοσοκομείο. Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Αυτά έγραψα, ήρθε και εισαγγελέας, τα φωτογράφησαν όλοι. Άρα, ο Χρήστος ο Γώγος δεν άλλαξε ποτέ καμία γνωμάτευση, αλλά ο κοσμάκις που δεν ξέρει τη βελτίωση της κλινικής εικόνας, την οποία εγώ κάνω περιγραφή, θεωρεί ότι την άλλαξα.

Δεν δέχθηκα πιέσεις στα αποδυτήρια από καμία ομάδα. Ο καθένας ήθελε από τη δική του πλευρά αυτό που ήθελε, αλλά κανείς δεν με βίασε, κανείς δεν με πίεσε κι όλοι ανέφεραν ότι θα το πάνε μετέπειτα στα χαρτιά. Δεν είχα όμως, κανένα πρόβλημα, ήταν όλοι κύριοι, όπως και λεκτικά, δεν με έβρισαν. Κι επίσης, δεν ήμουν ποτέ μόνος με τον έναν παράγοντα ή τον άλλον. Πάντοτε τούς καλούσα όλους να είναι μαζί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0