Football Talk

Η Μίλαν επαναφέρει μνήμες των «τριών Ολλανδών» και η Γιουβέντους… τρέμει

Η Μίλαν επαναφέρει μνήμες των «τριών Ολλανδών» και η Γιουβέντους… τρέμει

Η Γιουβέντους «υποκλίνεται» μπροστά στην Μίλαν αγνοώντας τη νίκη απέναντι στους «ροσονέρι» εδώ και πέντε παιχνίδια. Κάτι που είχε να συμβεί από τα χρόνια των Ράικαρντ, Γκούλιτ και Φαν Μπάστεν.

Οι φίλοι της Μίλαν, μετά τα «πέτρινα» χρόνια μακριά από τις δόξες και τα πρωταθλήματα, βλέπουν ξανά την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί εντός, αλλά και εκτός των συνόρων της Ιταλίας.

Το πρωτάθλημα του 2022 έσβησε την… δίψα για το «Scudetto», ενώ η ανέλπιστα καλή πορεία στο Champions League της περσυνής σεζόν έως και τα ημιτελικά, τους άνοιξε την «όρεξη» για περαιτέρω επιτυχίες.

AC Milan Are The Champions Of Italy After 11 Years - The AC Milan Offside

Κάτι που σίγουρα δεν θα χορταίνουν οι οπαδοί της ομάδας όμως, είναι το αήττητο σερί που έχει… χτιστεί εις βάρος της «μεγάλης κυρίας».

Οι «ροσονέρι» αγνοούν την έννοια της ήττας από την Γιουβέντους εδώ και δύο έτη. Ένα χρονικό διάστημα που έχουν ολοκληρωθεί πέντε αναμετρήσεις. Η Μίλαν έχει εκμεταλλευτεί σε απόλυτο βαθμό το κακό… φεγγάρι της «Γιούβε». Με λίγα λόγια παίρνει το… αίμα της πίσω, για όλα τα χρόνια «δυναστείας» που είχε η Γιουβέντους.  

Juventus 0-1 AC Milan: Olivier Giroud books Milan's place in Champions  League, Juve hopes ended - Eurosport

Η λέξη «δυναστεία» δεν είναι τυχαία, άλλωστε μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν κατάφερε να μετρήσει έως και εννιά συνεχόμενα πρωταθλήματα, αφήνοντας στην… αφάνεια τους υπόλοιπους.  

Οι οπαδοί της Μίλαν είχαν να δουν την ομάδα τους να διατηρεί τέτοιο αήττητο, απέναντι στη «μισητή» Γιουβέντους, από την περίοδο των «τριών Ολλανδών».

Από το 1990 μέχρι και το 1992 οι «ροσονέρι» με τους Ράικαρντ, Γκούλιτ και Φαν Μπάστεν στο ρόστερ να μεγαλουργούν, κατάφεραν να διατηρήσουν ένα εξίσου μακροχρόνιο σερί πέντε αγώνων. Μόνη διαφορά είναι πως ένα εκ των παιχνιδιών αυτών ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Milan '88: The inside story of Sacchi's all-conquering kings, as told by  them | FourFourTwo

Τα χρόνια εκείνα η Μίλαν είχε χτίσει την δική της… δυναστεία, κυριαρχώντας σε Ιταλία και Ευρώπη, με ένα αξιοζήλευτο ποδόσφαιρό, πολύ μπροστά από την εποχή του.

Πλέον οι δύο ομάδες πρόκειται να συναντηθούν στο μεγάλο ντέρμπι της Serie A, για την 9η αγωνιστική. Μίλαν και Γιουβέντους θα δώσουν… μάχη, με τους «ροσονέρι» να ελπίζουν, όχι απλώς στο να διευρύνουν περαιτέρω το σερί τους, αλλά να πάρουν και τους τρεις βαθμούς ώστε να καθιερωθούν με βροντερό «κρότο» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Ιταλίας.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0